Kameramodel: Canon EOS 7D Mark II Blænde: 7.1 Brændvidde: 840 Lukkertid: 1/500 ISO: 800 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 1798x1199
Beskrivelse: Den smalle lyse rand over forhalsen antyder, at fuglen tilhører formen leucopareia, der yngler på Aleuterne; Sibley nævner dog, at alle former kan have "white collar", og på den aktuelle fugl er den ret smal,
Beskrivelse: Flokke af blisgæs og bramgæs græssede samme steder men nøje adskilt når de fløj op. Blisgæssene virkede mere sky og stressede, og skræmtes på vingerne af en bildør der smækkede.
Beskrivelse: 4 unge sangsvaner, formodentligt i dårlig kondition, var ikke uinteresserede i de flokke af sangsvaner, som trak nordpå, men kræfterne rakte måske ikke, for de sov mest, og engang imellem svarede de på kald ovenfra.
Peter Scott ( berømt naturmaler f. 1909 )skriver i sin bog "Observations of wildlife" 1980, et stykke om individidentifikation via næbtegning på pibesvaner. Formodentlig er der også individuelle kendetegn på sangsvanenæb. Sangsvaner som overvintrer på samme lokaliteter i en årrække må kunne individ bestemmes.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Peter er på rette spor. :-)
Uden bedre fotos (eller en bedre beskrivelse) er der vanskeligt at afgøre med sikkerhed.
Her er et par simple rettesnore:
Hvis de normalt sorte/mørkebrune farver fremstår grålige, så er det en 'diluted'.
Hvis de normalt sorte/mørkebrune farver fremstår caffe latte-farvede, så er det snarere en 'brown'.
Hvis den er meget lys (men ikke kridhvid) og med lyse ben og næb samt ofte med mørkerøde øjne, så er det en 'ino'.
Umiddelbart er jeg tilbøjelig til at tro, at dette er en 'brown' Digesvale, men det kan også være en 'diluted'. En 'ino' tror jeg ikke det er.
Beskrivelse: Leucistisk Digesvale med mere normalt brunt brystbånd og - grundet at øvrige del af vingen var misfarvet - påfaldende afstikkende mørke undervingedækfjer, der blandt ukyndige kunne lede til bestemmelse af Bleg Klippesvale, hvis man kun støtter sig til felthåndbøgernes kendetegn - oversiden var dog påfaldende beigehvid, og fuglens ringe størrelse samt proportioner afslørede den direkte - forunden naturligvist brystbåndet.
Uploadet 2010-08-18
Publiceret
2010-08-18Riparia ripariaSand Martin
2262
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Michael,
Tillykke med dyret. Fede aktionbilleder af en 1K Jagtfalk i gråvejr. Grålig fugl med gråt bytte i gråvejr. Endelig et foto, der viser noget om at bestemme fugle om efteråret.
Jeg har påpeget det før - kan vi ikke snart blive fri for denne "Dokumentationsfoto"-undskyldning.
Dette arkivs væsentligste og fineste opgave er efter min mening at yde fuglefolket hjælp til selvhjælp med feltbestemmelse og IKKE - at være udstillingsvindue for fotograferende førtidspensionister med så stor friværdi, så de kan købe det dyreste gear og kun fotografere, når solen skinner. Dette ikke sagt for at nedvurdere fantastiske fotos og fotografer, men for at bremse en tendens for at ligge under for fotografer, der bare har større økonomiske midler og mere tid. De ejer ikke Netfugls arkiv. Det gør hele feltfolket.
Og igen. De fleste fugle set under dårlige lysforhold, i dårligt vejr, på vej væk og alskens andre urimeligheder.
Ser man dette arkiv igennem, tror man sgu at solen altid skinner i Danmark.
Lad os få flere urimelige fotos af fede fugle på firehundrede meters afstand i elendigt vejr. Det kan man lære noget af.
Med ornitisk højagtelse
Troells Melgaard
Kunne ikke være mere enig, fra en som heller ikke lærer meget af glansbillederne af ad hanner m.m.
ps. har nok set 500 fotos af bøffelænder igennem, men ikke e`t af en fugl i eclipsedragt.
Ikke for at blande mig i de foregående indlægs enighed om glansbilleder og friværdi - men af interesse - vil jeg spørge om andre end jeg kan se en "snorlignende" ting på venstre side af jagtfalken ?
Tyder det ikke på, at det er en undsluppet falkonérfugl ?
Jeg glæder mig i øvrigt meget til at se udfordrende/urimelige fotos fra forfatterne af de to foregående indlæg !
Der er mange helt utroligt flotte billeder på Netfugl som jeg glæder mig meget over. Selv har jeg holdt mig væk da jeg tvivler på at mine fotos er gode nok. Jeg er derfor glad for at vide at der er nogen der værdsætter mine billeder af jagtfalken. Det der kunne ligne en strop er kragens yderste venstre halefjer der er knækket.
Ethvert foto, der kan fortælle os noget om, hvordan man kender fuglen, fornæmmer jeg, altid er meget velkomment på Netfugl. Ikke mindst såkaldte "record shots" (der vel må svare til dokumentations-fotos) eller fotos, der viser fuglene på den afstand, man normalt ser dem i felten.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.