Beskrivelse: Lis og Evald Green fandt 9. 12. hos deres nabo en Lille Stormsvale let afkræftet. I dag kontaktede de mig for råd og vejledning?! Andre lokale birdere blev hidkaldt og alle beundrede den fine fugl, der helt tillidsfuld lod sig fotografere. Den virkede nu ret frisk. Vi kørte til Vesterhavet, hvor den blev sluppet. Den ret stærke vind drev fuglen ind over klitten. Vi håber, at den får kursen rettet. Arten er umulig at fodre - pleje, så selv om vejret var lidt barsk, fandt vi det bedst at udsætte fuglen i rette miljø. Den var ikke ringmærket. Nyt x til flere, bla til KEK - nr 400! Tillykke
Det virker ikke særligt gennemtænkt at udsætte den igen midt på dagen og så ovenikøbet i blæsevejr, når arten er nataktiv og særdeles udsat for mågeangreb grundet vejrliget og dagslyset, men der var måske nogen der gerne ville krydse den om dagen.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Jens.
Super billede,men er det ikke en alm turteldue? ingen tegn på hvide vingebånd, og den har brune fjer bræmmer langt ned på vingen,
og blålig vinge bag kandt.
mvh
Tonny
Turteldue.
Bl.a. ses de trekantede centre på oversidens fjer med brede rødbrune kanter. Hos Østlig turteldue har disse fjer runde centre og smallere - tit mørkere rødbrune - rande. Østlig virker derfor mørkere på oversiden, da randene både er smallere og mørkere end hos Turteldue.
Øjet ser ret stor ud, og er omgivet af bredt rødt for- og bagtil (her meget tydeligt bagtil). Her har Østlig turteldue smallere ring om øjet, der tit virker lidt mindre. Dusuden ville man have set tydelige vingebånd på Østlig Turteldue.
Fint foto og god iagttagelse, der jo tydeligt beviser at ikke alle turtelduer herhjemme om vinteren er Østlig. Svenskerne havde sjovt nok også en i januar, der viste sig at være en almindelig.
Er dette ikke en turteldue?
Den hvide halslap, tyk lap omkring øjet, indikerer tyk rusten hemming det til mig på den tilbage, denne turteldue (Streptopelia turtur).
Bence
Kære alle.
Tak for jeres kommentarer. Da jeg havde kigget mine billeder ud - efter at de værste abstinenser havde lagt sig, blev jeg i tvivl om Østlig - og kom senere til den erkendelse, at vi har en Turteldue.
Tak for hjælpen
Venlig hilsen
Jens Ballegaard
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Det ser ud som om at den har fældet de 3 yderste armsvingfjer og ovenliggende store dækfjer, disse fjer er tydeligvis meget mørkere (Mursejlerfarvede) end de gamle som er lysere grundet slid. Så mon det ikke er en Mursejler.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Burde en Gråsejler ikke have lyst ansigt, hvorved øjet fremtræder som en sort perle?
Burde man ikke kunne se tydelig tværbånding på undersiden?
Billeder skal man passe på med, men mit umiddelbare indtryk er Mursejler!
Der er også noget med halens kile, og vingens form på billedet..
Men igen;billeder er forræderiske!
VH Tommy
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
I forbindelse med en lille gennemgang af fotos af sejlere i netfugl´s galleri faldt jeg lige over denne Mursejler. Intet er mistænkeligt ved denne Mursejler. Sortbrun dragt. Lille hvid strubeplet. Mørke undervingedækfjer - også de mellemste og store. En anden meget sikker karakter på Mursejler, som er iøjnefaldende her, er at den yderste halefjer (T5) er tydeligt længere end den næst yderste (T4) og at førstnævnte i øvrigt er tydeligt tilspidset.
Bh. Brian
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse:
På denne dato sås fuglen under mørk overskyet vejr, hvorved fuglen bare så mørk ud, når den fløj højt over trætoppene. Det var svært at erkende farver, men med mørk baggrund kunne ses brune vinger i kontrast til mørk krop (sadeleffekt). Endvidere var armsvingfjerene en tand lysere end øvrige overvinge.
Uploadet 2007-11-10
Publiceret
2007-11-10Apus apus apusCommon Swift
3252
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Jeg er af den opfattelse, at denne sejler er en Mursejler.
Proportionerne peger på Mur- eller Gråsejler, men vingespidsen er så spids, at det næppe er en Mursejler.
på den anden side har den brede hofter og påsat hale, hvilket peger på gråsejler. de runde vingespidser kan ses på det andet billede.
jeg så selv fuglen i går på helt ned til to meters afstand og tæt på mange gange og i solskin. jeg så bl. a. en tydelig brun farve, som desværre ikke ses på billederne og tydelige skæl, saddel m.m.
Jeg er næsten helt sikker på at der er tale om en gråsejler, men min erfaring med arten er lig nul, så jeg vil ikke stille mig alt for skråsikker an !!
kield
Jeg skal bestemt ikke gøre mig klog på denne fugl, dertil er disse fotos i mine øjne for dårlige.
I Sverige har de fornyeligt set denne Mursejler
http://www.artportalen.se/artportalen/gallery/Image.aspx?rappsyst=0&obsID=10603175&imageID=56036
Der var i starten stor tvivl om bestemmelsen, da fuglen virkede rundhåndet, havde brede hofter og en påsat halen. Senere kom der dog fotos der uden tvivl bestemte fuglen til en Mursejler.
Så proportioner alene gør ikke fuglen til en Gråsejler, men de ting i dragten som Kield påpeger lyder spændende.
Mvh RS
This bird looks like a common swift to me. The plumage seems to bee too dark to be a pallid swift.. the darker markings on the body (bright edged bodyfeathers), seen in some pics, only indicates that it is a juvenile bird. Furthermore, the wings are too sharply pointed, the "bandit-mask" is not there and the white throat patch is too small..
Beskrivelse: Sortklire ses tit svømmende, som en forvokset og langnæbbet svømmesneppe. Men svømmer den virkeligt, eller er der tale om, at de vader omkring på så dybt vand, at det ser ud som om de svømmer?
Som ovenfor nævnt ses Sortklire tit "svømme" - men gør den det virkeligt eller vader den bare på dybere vand end andre klirer?
Hovedsagen er, at det ser sådan ud! Men jeg hører gerne fra nogle, der har tænkt over denne delikate sag. Billedet publiceres også med tak til Thomas Vikstrøm og alle Caretakerne, der var med i Struer denne weekend - meget inspirerende med al den entusiasme og iver, der lægges i sagen rundt om i landet.
Jeg har et par gange truffet sortklire på så dybt vand at den ikke har kunnet bunde, jeg mener faktisk også at man på billedet kan se "låret" på fuglen så langt bagude at den ikke kan være gående.Sortklirens bugfjer minder i øvrigt også mere om svømmesneppernes end om andre Tringa arter. Men hvorfor målte Du ikke dybden der hvor billedet blev taget?.
Hej Palle
Det er rigtigt at løret ser ud til at være i en position, der afviser vaderi. Derfor konkluderes at Sortklire virkeligt regelmæssigt svømmer.
Billedet er taget på kanten af et reservat, hvortil adgang vist var forbudt. Derfor var der ingen mulighed for at kontrollere dybden.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: 2K han Rørhøg med juvenil krop, dækfjer, nogle armsvingfjer og de yderste håndsvingfjer.Fuglen har fældet de fleste af armsvingfjerene og de inderste håndsvingfjer til 1. adulte type.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.