Det er sgi'sme da et rigtigt godt billede, og man kunne fristes til at tro, at uglen har en høne (eller 2) at plukke med en eller anden.
Læste forøvrigt i det sidste DOF blad om kæmpeindsatsen der gøres for at redde den danske kirkeuglebestand - hatten af for DOF og dette kanonarbejde. Sådan en forening vil jeg absolut gerne være medlem af :-)
MVH - Lars
Ja, det er bare superfedt.
Så mangler vi bare at staten går målrettet ind med støttekroner til landmændene for at drive Kirkeugle-venligt landbrug. Det har man gjort i Tyskland, men mon man kan finde ud af det her i landet?
Projektet giver desværre ikke bedre fødemuligheder for de udfløjne unger, landskabet er stadigvæk lige forarmet.....Eller har man tænkt sig at udvide fodringen?
Hej
Som administrator/projektleder for Kirkeugleprojektet har jeg lige et par kommentarer:
Fodringen er naturligvis kun den akutte nødhjælp til bestanden og står ikke alene!
Som Tommy Kaae også er inde på er der ingen grund til at fodre, hvis uglerne efterfølgende ikke naturligt kan klare sig.
Kirkeugleplejen omfatter derfor dialog og rådgivning af lodsejere om hvad man kan gøre på de aktuelle lokaliteter for at sikre et naturligt fødesøgningsområde m.v, med masser af naturlig kirkeuglemad. Sådanne kirkeuglevenlige tiltag kan vi desuden give et økonomisk bidrag til.
Derudover arbejdes der meget med involvering af lokale ildsjæle (som f.eks. Benny Kristensen – mange tak for indsatsen), således lodsejernes bevarelsesarbejde forhåbentlig kan fortsætte fremover.
Men vi arbejder i 11 time, og jeg kan kun appellere til at vi står sammen om at redde kirkeuglebestanden.
Vi har nogle effektive virkemidler, men vi mangler flere lokaliteter, hvis det for alvor skal blive en succes....
Se evt. mere på qpix.dk under "hjælp kirkeuglen", hvor du kan finde tips og vejledninger samt kontaktoplysninger.
Venlig hilsen Svend Lassen
Mange tak til Svend Lassen, Agrinord for en fin uddybning.
Det er nemlig meget vigtigt, at fodringen ikke står alene.
Der skal også skabes bedre levevilkår for uglerne i landbrugslandet.
Også mange tak for Agrinords og de medvirkende landmænds indsats.
Hilsen
Knud Flensted
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: På opfordring hermed et dokumentationsbillede, af den andehybrid som LTP fandt 5.april i Hornbæk Enge, Randers. Som det ses er der en overvægt af Skeandekarakterer. Ingen af os har før set denne hybrid og selv om andre træk får os til at skrive hybrid Skeand x Blåvinget And, så er vi egentlig ikke sikre på, at der er Blåvinget And i denne fugl.
...Så kommentarer er meget velkommende!
Se mere her: http://qpix.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=93:blavinget-x-skeand-&catid=17:natur-nyheder&Itemid=75
Uploadet 2010-04-27
Publiceret
2010-04-27Anas clypeata x Anas discorsNorthern Shoveler x Blue-winged Teal
Under besøg ved Vitsø Nor på ÆRØ,
ca. 3.maj 2006, sås med Axel Malchow-Møller
på lang afstand (intet foto) og fint medlys
en and, der i første omgang associeredes m/
mulig Blåvinget han,
men efter længere obs. blev til Skeand han
med tydeligt islæt af Blåvinget.
Efter hukommelsen tæt på BENNYs foto.
Nogle dage senere meldte andre på DOF nettet
en Blåvinget han sm.steds, men ændrede det
efterflg. til en Skeand/hybrid?.
Gylp:
Hvad gør en stakkels Blåvinget hun el. han,
der ikke kan finde hjem fra DK og så oplever
ægte Dansk 'Georg Jensen' SKEand ??
VH ............. C.
Den ligner helt godt denne formodede hybrid Skeand x Blåvinget And:
http://images.google.dk/imgres?imgurl=http://farm1.static.flickr.com/21/37159107_fef4fb94aa.jpg&imgrefurl=http://flickr.com/photos/93372558%40N00/37159107/&usg=__iNAeQfnzsgG5-vcwMqVhYefCSXE=&h=375&w=500&sz=55&hl=da&start=8&um=1&itbs=1&tbnid=36SFhSmTNQ5HrM:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Danas%2Bclypeata%2Bhybrid%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:da:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7RNWG_da-DK%26tbs%3Disch:1
Hvis man forstørrer fotoet kan man se pletter på bryst og bugsider, og de minder en del om de pletter, der kendes fra Blåvinget And. Så det mener jeg er et godt bud.
På flere punkter ligner den som foreslået en Australsk Skeand og måske også en del om en almindelig han-skeand i eklipsedragt (det er dog ikke lige årstiden for han-skeænder (handskeand!) i eklipsedragt :-)).
Jeg mener dog, at især en 'ren' Australsk Skeand kan udelukkes, da denne art har markant mørkere bryst (end foto-anden) samt mørkere, mere spraglede flanker. Farven på flankerne er i det hele taget lysere og mere okker-farvede på foto-anden end for normale 'rene' skeænder (både europæiske og australske).
Det er naturligvis svært at udelukke, at Australsk Skeand kunne indgå i en eller anden hybrid, men det er nok endnu mindre sandsynligt end en 'ren' Australsk Skeand, der vel kunne tænkes at forekomme i fangenskab, selv om den helt sikkert er ret sjælden i fangenskab i Europa.
Derfor tror jeg stadig på en hybrid, som foreslået i indlæg ovenfor.
Mange tak for jeres indput! På qpix er der også blevet budt ind med Australsk skeand. Jeg syntes de ænder og mulige hybrider er en "...vanskelig and" at knække. Personligt ser jeg meget der taler for nævnte australsk skeand- men afventer de andre observatøres indput.
Bedste hilsner, Benny
Ja, Knud er inde på at fuglen bl.a. har ret lyse flanker, og det må man jo bare erkende.
Men måske (?) anes der en forklaring nedenfor, i forbindelse med ”A. r. variegata” fra New Zealand:
”Male variable; may have flanks more spotted or more barred, more white on breast and often has less distinct white facial crescent … Subspecies ”variegata” somewhat brighter, but difficult to separate given individual variation in both populations”. Citeret efter ”Handbook of the birds of the World”, vol. 1, 1992.
Har nogen kendskab til nævnte ”variegata”? Jeg googlede lige arten og fandt dette billede: http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://i1.treknature.com/photos/413/shakespear_-_shoveler.jpg&imgrefurl=http://nl.treknature.com/gallery/photo60567.htm&usg=__VxFQJ4emwyQt00EWA-P0rDb1i8c=&h=491&w=800&sz=77&hl=da&start=60&um=1&itbs=1&tbnid=eWMgLsfysLMvHM:&tbnh=88&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Danas%2Bvariegata%26start%3D40%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1 Men umiddelbart synes jeg nu ikke, det afbildede eksemplar i linket har særlig lyse flanker...
vh/Peter
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Fulgt i perioden kl.08- 13.55, og langt det meste af tiden søgte den føde på en græsplæne. Fangede et utal af disse laver???
Billedet her er taget fra bilen, hvor den til min store fornøjels kom tættere på.
Mange tak for det ;-) Jeg har lige 299 andre billeder som skal redigeres af Hærfuglen...
Nogle der ved hvilken larve den spiser?
Bedste hilsner, Benny.
Superflot billede, Benny. Fantastisk også at være der og se en hærfugl så godt.
Bemærk hvor få andre fotos, der er i galleriet af hærfugl taget i Danmark. Fortæller jo lidt om, hvor svær en art det faktisk er at få set rigtig godt her i landet.
Det er bare flot. Det er det bedste foto jeg har set af en dansk hærfugl. Naturligvis skal man være heldig for at få et så fint foto i kassen, men man skal også evne at opsøge heldet. Det er derfor ikke kun flot, men også dygtigt.
Gode fotos som dette siger mere end mange ord, når man skal formidle glæden ved at se på fugle - og det må også være en del af Netfugls opgave. På Netfugl bør der både være plads til at vise flotte fuglefotos frem, der er en nydelse at se på, og som både fotografen og betragteren kan glæde sig over, og til at fremvise drilske billeder af svære arter, der kan være en feltornitologisk udfordring.
Det ene udelukker ikke det andet.
De bedste hilsner - og til lykke til Benny med det flotte foto
Søren Skov
Tillykke med billedet, Benny. Der er jo en dejlig varm glød over fuglen.
Og tak oplevelsen som vi jo delte i går formiddag; det er glædeligt at se, at der er kommet så fint et resultat ud af anstrengelserne. Og du har uden tvivl mere i bagagen!
Hej alle!
1000 Tak for de mange venlige kommentarer ;-)
Søren Skov: Tak for et utroligt flot og godt indlæg, som i den grad også deler min holdnig til fotos på netfugl.
Bedste hilsner, Benny.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Først tænkte jeg at man på denne tid af året herhjemme vel primært ser 1k fugle og det var da også mit indtryk af denne fugl i felten.
Men redigeringen af de mange fotos, har fået mig i tvivl. Bemærke det hvide- halebånd som ikke har synlige sorte pletter, som vel taler for en ældre fugl???
Bedste hilsner, Benny
Dejligt billede og godt håndværk!
Jeg ser, du bruger den nye 50D. Kunne du sige lidt om dine erfaringer med det kamera?
Det kunne være interessant for os, der stadig slås med problemer på 20D og (takket være høj friværdi!) 1D Mark III...
Tak for det Mogens!
Du er ikke den første fotograf der spørg- har derfor sendt dig en mail. Jeg har stort set kun fotograferet Hærfuglen med 50d´ern som bestemt virker meget lovende- Hurtig og lækker at betjene, og godt med pixels til os der kun har 400/5,6 ;-)
Bedste hilsner, Benny.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.