Beskrivelse: Pga. mørke pletter på ryggen, stærk kontrast mellem hvidt og sort på ryg og vinger samt sort overgump formodes dette at være en hun af Sortrygget hvid vipstjert.
Er der nogen ekspert/-er, der kan af- eller bekræfte denne antagelse ??
Hej Bjarne
Jeg synes også det er en Sortrygget vipstjert ... men ... jeg kunne godt have brugt lidt mørkere flanker, måske har der været en alba ind over på et tidspunkt i stamtræet, måske er det bare et spørgsmål om fældningsmønsteret.
Mvh
Wilhelm
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Finn
Der er noget galt med den gås. Der er for meget hvidt på halsen og for lidt hvidt på bugen til at det kan være en "blågås". Kan det ikke være en hybridgås af en eller anden slags?
Det er en hybrid.
Det kan meget vel være en af de gåsehybrider mellem Bramgås og Snegås, der lever i Oslo-området. Se linket her:
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=13753
Det lille næb og den korte hals tyder på at det snarere er Bramgås end Canadagås, der er indblandet.
Hybrider med Grågås indblandet har sædvanligvis ikke mørkt næb. Gåsens beskedne størrelse og ret korte hals og næb samt antydning af mørkt brystbånd peger i retning af Bramgås.
Det samme gør, efter min mening, hovedprofilen.
Tak for de mange meldinger. Var ej helt sikker på bestemmelsen, men har sat mine egne eksperter på sagen, så den kan blive afgjort på bedste vis. Mange tak for de mange fine kommentarer.
Hej
Jeg undres over henvisningerne til bramgåse hybriden. Denne har krops form og farver, der helt klart ligner bramgås, mens kropsform og farver på denne i mine øjne passer langt bedre på en Anser. Samme gælder størrelse.
Så vidt jeg kan bedømme, er det helt tydeligt to forskellige fugle – men man skal jo muligvis ikke altid tro på, hvad man mener at kunne se på et billede!
Mvh
Lasse
Der er klart mest Indisk Gås over den aktuelle gås. Men af billederne fremgår det ikke særligt tydeligt, at undergumpen var kraftigt meleret med mørke tegninger og derfor gav klare associationer til Kejsergås. Af andre indikationer på Kejsergås sås det hvide hoved og den meget mørke forhals og den næsten renhvide baghals, der kun var afbrudt af en tynd længdegående sort stribe, hvorved tre tynde sorte striber sås ned ad halsen, når fuglen sås direkte bagfra.
Er dog ikke sikker på kombinationen af arter og hører derfor gerne andre synspunkter.
Om der ikke kommer andre synspunkter ønskes fugleart ændret fra gås sp. til den omtalte kombination foruden billedet bør tilføjes temaet hybrider, hvor sidstnævnte bør ske uanset hvad.
Hej alle
Forklaringen på Munckens Ups tror jeg skal findes i følgende meddelelse sakset fra fuglekald den 13/10 2004:
13:44 FT hjælp ønskes til vader tøndermarsken mulig str. ryle mvh tk 20466230
Mig bekendt kom ingen TK til undsætning så der er efter min mening god grund til at udtrykke et lille Ups.
Bedste hilsner
Alex Sand Frich
Hej Alex
Det har du fuldstændig ret i at "upset" er rigtigt., jeg kan godt se nu at TK´s "nødråb" kom ud på FT udkald kl. 13.44.Det er naturligvis beklageligt at
hjælpen udeblev.
Mvh
Freddy
ps. men så var purpuren måske ikke blevet obset!!!
Jeg talte med TK sidst på eftermiddagen den 13.10 og med fare for at have misforstået TK, så forstod jeg på ham, at han så fuglen flyve mod Højer inden andre kom frem til gerningsstedet samt at både TK og andre eftersøgte fuglen – desværre uden held.
Der blev for øvrigt meldt Stribet Ryle fra Rickelsbüll Koog 14.10.2004
mvh
Morten
Fint at Tommy meldte en fugl ud, man behøvede hjælp til. Der er den rigtige måde at gøre på, og en fod måde at anvende bird-call på.
Med billederne nu tilgængelige ser vi, at mange glippede en Stribet Ryle, der hermed er dokumenteret. Tænk, hvis det havde været en Spidshalet....tihi!
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.