Beskrivelse: Den eftertragtede White-faced Plover (der synes under splitning som egen art) med Malaysian Plover. Et syn, man kun oplever på denne lokalitet, og lettest gennem bådtur fra Had Shao Samram. Dette arrangeres via Mr. Daeng (det er der en del thai´er der hedder), der sejler folk ud i mangroven og til sandrevlen - se kontakt og telefonnummer på foto fra februar 2008.
Beskrivelse: This two birds have got a strange comportment, during at least 2 hours, they were standing very closely turning around and attacking each other by a short fly over the head of the other bird. It seems that both birds are juvenil, presumably a male and a female, it could be a kind of training for the next year breeding season, maybe some displaying or territorial comportment. I will post a video soonly on www.tragopan-asie.com
Beskrivelse: note the wings shorther than tail, strong feet.. see over pic of Kentish Plover taken at the same times at the same place. Min Jiang is a good spot to see this recently rediscovered species, threated sometimes as a possible Kentish Plover subspecies...
Beskrivelse: Selv om arten er forholdsvis nybeskrevet, er den allerede på programmet for de fleste fuglekiggere der besøger Thailand i vinterhalvåret.
4-5 fugle har overvintret ved Laem Pak Bia denne vinter, og når der samtidig kan ses Spoon-billed Sandpiper ved Pak Thale kun en halv time derfra, er området et 'must'.
Fedt,var ikke engang sikker på den havde fået artstatus... Men tak for krydset.....var der først sent i år,fuglene var samlet i pæne flokke,klar til afgang....bl.a 600 great knot, næsten alle i sommerdragt og 120+ damklire...men lækkert "VADER-SPOT" hvor man kan ramme lidt af det hele,50 arter på et morgensmut er for det meste i hus.... fik du krydret din Pitta-liste og hvad med Railbabbler?
Det er muligt, at White-faced Plover omsider har fået et videnskabeligt navn (må så fald være sket i 2009 eller 2010), men det kan ikke være Charadrius dealbatus, da dette navn er fra 1870 og tilhører en race af Hvidbrystet Præstekrave.
Mange hilsner
Bent
Når man bevæger sig ud i trafikken ud at se sig for, risikerer man at komme til skade.
Jeg burde, inden mit tidligere indlæg (13-7-2010, 10:07), have læst: Rediscovery of a long-lost Charadrius plover from South-East Asia, af Kennerley, Bakewell & Round, Forktail 24 (2008):63-79. Det gjorde jeg ikke, beklager meget.
Det kan dog tilføjes (ikke ment som undskyldning), at dealbatus iflg. Avibase stadig står som race af alexandrinus i Howard & Moore, 3rd Edition (2003) incl. corrigenda 8 (år ?) og i zoonomen.net
Tak, KELD, for at highlighte et godt
THAI vaderspot.
Jeg bliver nysgerrig:
Hvor mange Vaderarter kan man se dér på
en god dag?
__________________________
På den hjemlige front, var jeg stolt over
23 og 24 vaderarter ved Sejrøbugten (Høve-
Lumsås og omegn) d. 17. og 16. aug., hhv
1962 og '64.
Hvor mange arter scores i 00' og 10'erne,
på én rigtig god dag, i ét område, fx
Vejlerne el. Marsken,
af Sharpe, høj-mobile, monokulære m/k?
30 ??
__________________________
PS re 'KRYDRE PITTA Listen':
Med kun én Pitta art på LIFElisten, kom jeg
i et sekund til at tænke på listen fra vores
lokale pizza-bager, m/ stenovn
- sorry, sorry, det må være sommervarmen...
VH ............ C.
Ja en spændende lille sag, som endnu engang viser, at der kan gemmme sig store overraskelser de mest uventede steder. Hvor mange har mon gidet tjekke flokkene af Hvidbrystede Præstekraver, når man nu er på udkig efter Spoonbilled Sandpiper eller Nordman's Greenshank?
På samme tur var jeg også inde i Laos, for at se den endnu nyere beskrevne Barefaced Bulbul. På den rigtige lokalitet ikke videre bøvlet at få at se - faktisk ses den bedst langs en forholdsvis befærdet hovedvej, tæt på et velbesøgt udkigspunkt!!!
Hej Murmann....vil mene at 27-31,hurtigt er i hus....der udover 6-7 rigtigt svære "banditter" plus lidt tilfældige a`la spidshalet i DK................ps.tak for alle dine indlæg/kommentare, er tit til stor fryd..VH.......K.
Beskrivelse: Selv om arten er forholdsvis nybeskrevet, er den allerede på programmet for de fleste fuglekiggere der besøger Thailand i vinterhalvåret.
4-5 fugle har overvintret ved Laem Pak Bia denne vinter, og når der samtidig kan ses Spoon-billed Sandpiper ved Pak Thale kun en halv time derfra, er området et 'must'.
Ved forespørgsel i Avibase for et par minutter siden står White-faced Plover stadig som "Undescribed form". Navnet dealbatus er fra 1870 og tilhører en race af Hvidbrystet Præstekrave.
Mange hilsner
Bent
men er det ikke fordi racen er ophøjet/ splitt og indsmleeet til art. fuglen er kridhvid og artsnavnet betyder den hvidvaskede. kommer af dealbare: at hvidvaske. så artsnavnet er utroligt beskrivende og velvalgt af swinhoe, der arbejdede som englsk diplomat i kina og indsamlede adskillege for videnskaben nye fuglearter. mange blev beskrevet af gould, ham der beskrev finkerne fra galapagosøerne og dermed kraftigt støttede darwin i hans epokegørende tanker om evolution.
bedste hilsner sven bødker
Beskrivelse: "White-faced Plover" er intet mindre end en ubeskrevet vadefugleform, som man først blev opmærksom på midt i 1990´erne, hvorefter den først de senere vintre igen har fået opmærksomhed.
Hvad fuglen er er der fortsat gisninger om - se længere indlæg på C300´s hjemmeside, samt www.surfbirds.com
Fuglen - en af to - sås sammen med Hvidbrystet og Malayapræstekraver - to arter, den tydeligtvis er nært i slægt med. Tankerne har da også gået i retning af:
1: Hybrid mellem de to arter. Dette er efterhånden afvist, da de kendte White-faced Ploversd alle har haft ret konstante karakterer, der ikke stemmer med de to - pg for flere karakterers vedkommende falder udenfor variationen hos begge.
2: en ukendt farvevariant indenfor de to arter. Selvom dette er teoretisk, er farvevarianter af denne type stort set ukendte hos vadefugle. Og hvad der taler imod dette - samt også teori 1 er, at fuglenes form ig opførsel også afviger fra de to arters.
Således beskrives alle White-faced Plovers som lidt større og kraftigere end Hvidbrystet, og med længere, lysere ben samt tyndere og længere næb - i formen som et meget tyndt Ørkenpræstekravenæb.
3: En hidtil ubeskrevet art. Selvom det virker utroligt at nye arter vadefugle fortsat kan findes, synes dette indtil videre at være den bedste forklaring: alle kendte fugle har vist konstante karakterer, hvoraf ikke mindst en fra andre arter stærkt afvigende handragt om foråret. Denne fugl fra Thailand vider således det helt hvidfræsese ansigt, smal sort diadem og lyst orange-rustbrun isse, samt lysere og mere kaneltonet overside end de andre arter - og her var gode sammenligningsmuligheder.
Et typeexemplar findesfortsat ikke af denne særegne vadefugl, som kun få fortsat har set.
Det sydøstasiatiske område har tidligere overrasket hvad angår vandfugle. Det var kun få år siden Chinese Crested Tern blev genopdaget efter ikke at have været set i næsten 100 år. Aleuterternens vinterkvarter ligger formentligt omkring Phillipinerne, men først for ca. 10-15 siden blev arfter overhovedet set udenfor de højarktiske ynglepladser (udfor bl.a. Hongkong og Singapore under trækket).
Mere omkring "White-faced Plover" følger....
Eventuelt interesserede, der opholder sig i oplandet (Petchaburi)og som ønsker guidning kan kontakte "Mr. Deng" pr.telefon: indenfor Thailand er nummeret 0802235250. "Mr. Deng" sejler ud til den sandrevle, fuglene står på, bl.a. sammen med Chinese Egret og Malaysian Plover. Han og et par andre driftige bådsmænd driver en lille biks, der tager folk ud til fuglene med båd, vi fik også en anden komtakt: Annop Daengporm, hvis telefon er 0813648946 eller e-mail annopd@hotmail.com
.
Guderne må vide, om jeg har set disse fugle...gik rundt på denne sandrevle 10. november sidste år og kiggede på Malaypræstekraver, men uden at kende til eksistensen af denne "art"...:-(
Tak, JAN
- Ja, mon ikke en biolog bli'r fristet til
en snarlig DNA afklaring af 'MYSTERY Plover' ?
SKULLE det resultere i en ny art, bli'r et 'SWINHOE's'
X vel noget af en felt-udfordring...
KH ............ C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.