Beskrivelse: Hannen fandt jeg samme sted to dage før, men først efter at ha tjekket stedet flere gange, opdagede jeg hunnen!
De er bare svære at finde og trykker meget hårdt, man skal næsten træde på dem før de letter.
Beskrivelse: Hunnen var mindre end to meter fra hannen, men der gik lang tid inden jeg opdagede den!
De er bare svære at finde og trykker meget hårdt, man skal næsten træde på dem før de letter.
Denne (nordlige) art er sjælden omkring Lake Baringo, men der var også en fugl i januar i området (muligvis samme individ).
I samme periode fandt de lokale guides desuden Star-spotted Nightjar (C. stellatus simplex) - mig bekendt det første fund i området siden 1986.
Star-spotted Nightjar lå iøvrigt blot to meter fra en Slender-tailed Nightjar (C. clarus), der er almindelig omkring Lake Baringo.
Lake Baringo har længe været et ornitologisk mekka, og man ser formentlig flere arter her end noget andet sted i Kenya grundet diversiteten af habitater samt det fortrinsvis åbne landskab.
Det er nok også den lokalitet i Kenya, hvor der er flest lokale guides, der tilbyder deres service. Der er en del hustlere iblandt, men mange er absolut pengene værd, da de ved, hvor arter som White-faced Scops Owl, natravne og Heuglin's Courser holder til og i samme ombæring støtter man øko-turismen i et område med ekstremt høj arbejdsløshed.
Wilson og specielt Simon Ledersalaach kan anbefales - Kampi ya Samaki er en lille by, så man kan spørge sig frem (Lake Baringo Club - der har deres egen guide - Robert's Camp), men det er sjældent nødvendigt, da man ofte selv bliver kontaktet.
LAC
Dejligt med dine supplerende oplysninger - tak for det, Lars!
Lake Baringo er som bekendt en ornitologisk perle og bør være et must for alle fuglekikkere, der besøger Østafrika.
Der er, som du nævner, mange fugleguider i området. Nogle af dem har endda e-mail, så man kan få friske oplysninger
inden afrejsen. Mange af disse guider er særdeles dygtige. En tilføjelse til din liste er Douglas Limo, som jeg varmt kan anbefale.
mvh Bent.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
There is already a picture off these bird on Netfugl.
The Foto is taken of Bent Thøgersen
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=41927
Here is a pic of a Nubian: http://ibc.lynxeds.com/files/pictures/nubian_nightjar_copy.jpg
It is smaller, short-tailed, shorter-winged and (most often) lighter with a more buffy-spotted appearance.
Thus, better correct the species name for both pictures here in netfugl.
hehe,du kan bare ikke lade være,Hr.Sunesen....opret drossel er nu et af de bedste...!!! Men syntes nu alligevel det er et "must" med Dk-navne, det ville sætte grå hår i hovedet på de fleste at skulle gøre dette og det har uden tvivl været et kæmpe-arbejde....1000vis af supergode og en lille, stime "smuttere"....enig med det ikke er Nubisk,den guide må havde været lidt for god hjertet ;))
Kæmpearbejde, utvivlsomt, men hvilket belæg har du (keld) for postulere, at der er "....1000vis af supergode og en lille, stime "smuttere"....". Har du pløjet dig gennem 1000vis af navne, eller er det bare ønsketænkning?
Ved godt man helst ikke må kommentere noget her,hvis ikke man ikke ligger i førerfeltet.....kan sku bare ikke lade være!!!Syntes blot at "udvalget" har lagt øre til den samme sang for mange gange og at lidt ros var på sin plads, selv om det kun var fra en helt uden belæg for noget som helst.....
Og ved gud hvor har du ret. Hvis man mener (som jeg) at danske navne på verdens fuglenavne er ligeså interessante som finske og ungarske, hvorfor så kritisere dem. I disse tider hvor hele det taxonomiske system er under konstant revision, har selv de engelske navne meget svært ved at følge med. Det synes som en konstant balance imellem (yderst interessant) forskning i fortidens udviklingslinier og her og nu brugbare fieldguides. Det kunne være meget interessant at høre Jon Fjeldså's vurdering af de forskellige systemudlægninger, da han vel er den eneste "dansker", der kan forklare os hvad der sker.
Mig bekendt er nyeste bud på totalt overblik over systematikken, en spritny hjemmeside, der på lægmand, som jeg, virker meget besnærende med masser af referencer til DNA-undersøgelser helt op til 2011 :
http://jboyd.net/index.html
Hvad så drenge. Tror i ikke det er på tide at vende tilbage til Natravnen ;-)
Vil Netfugl rette navnet til Kilehalenatravn, som den så smukt hedder på Dansk.
Jeg har talt med Bent Thøgersen, som har det andet billede af fuglen her på Netfugl.
Bent har sendt billedet ned til Terry (Vores fugleguide dernede) for at høre hvorfor han bestemte den til Nubisk Natravn.
Vor fugleguide har set billedet og indrømmet, at han har fejlbestemt arten.
Derfor bør min "Nubisk Natravn" også korrigeres til Slender-tailed Nightjar (Caprimulgus clarus) eller med det danske Kilehalenatravn.
En stor tak til de dygtige personer, der har hjulpet med
den korrekte bestemmelse. Mvh Bent.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.