Beskrivelse: Én ud af 15-20 Lille Kjove der fouragerede i farvandet ud mod Norskehavet SV for Tromsø.
Uploadet for at vise "fuglen i landskabet" - en kategori jeg i øvrigt synes bør oprettes, da sådanne billeder ofte giver et anderledes indtryk, og hvor "jizz" fremstår tydeligere. Specielt velegnet til hav- og rovfugle.
Kære Nis
Fint at du har lagt disse billeder på. Der har tidligere været en diskussion om mørke og halvmørke mallemukker her på netfugl. Som jeg oplever dit billede er fuglens bug ikke helmørk men overvejende mørk med meleret lyse partier. Det er sådan jeg oplever flere af de fugle som jeg kalder halvmørke som jeg støder på ved havobs i Danmark. Andre kan være meget lysere men med tydelig kontrast til mørkere undervinger og med mørkmelering i hovedet. For mig at se er der endnu et lille stykke op til at kalde det en helmørk mallemuk (i al fald som de er illustreret i bøgerne).
Bedste hilsener
Henrik
Hej Henrik
Tak for dine præciserende kommentarer om "Havhestens" mørkere faser.
Hvis du mener titel er misvisende, vil jeg anmode (Netfugl adm.) om ændring.
Bedste hilsener
9s
En spændende fugl at få i Galleriet. Der kan argumentes for eller imod mørk/halvmørk, men mon ikke den ligger meget godt som "mørk" her?
Den er i det mindste stærkt afvigende fra de hjemlige lyshovede fugle. De mørke undervinger og den ret brede maske leder tankerne til Madeira/Kap Verdepetrel, der heldigvis flyver anderledes adræt i næsten overdrevne buer på slanke, stærkt vinklede vinger.
Denne mallemuk tilhører formentlig ssp. glacialis (oftest mørk med kort næb) i modsætning til ssp. audoboni (oftest lys med længere næb), der er den som træffes i Danmark.
Hvis mallemukkerne inddeles i fire farveformer, hvilket er almindelig praksis (dobbeltlys (LL), enkeltlys (L), enkeltmørk (D) og dobbeltmørk (DD)), så mener jeg denne må tilhøre formen enkeltmørk (L).
Hej alle
Det jeg har ønsket at påpege er at man godt kan erkende mellemformer af de forskellige farvefaser hos mallemuk, hvis man ser dem godt.
Kan man i felten se at der er melerede hvide partier i en mørkfarvet krop synes jeg at det er på sin plads at notere dem som halvmørk, mellemform eller singledark (som jeg har kaldt dem i en artikel). Jeg synes det er interessant hvis man skelner og dermed får et bedre indtryk af forekomstbilledet af henholdsvis helt mørke og mellemfaser af Mallemukker. Derfor synes jeg at betegnelsen "mørk" er for upræcis når karakterene under gode observationsforhold vitterligt kan erkendes.
Bedste hilsener
Henrik
Ud fra et feltornitologisk synspunkt er det relevant at benævne denne dragttype som "petrel-typen", ud fra argumenter fremført ovenfor. Det vil sige feltfolket mere end enkelt- eller dobbelt-lys.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.