Beskrivelse: Det var desværre ret tåget, den dag vi besøgte Mykines. Det var derfor lidt af en udfordring af "fange" lunderne, når de som kanonkugler dukkede frem af tågen for enten at lande eller tage en ny runde.
Beskrivelse: Når man sidder på Mykines og fotograferer flyvende Suler, kan man trods alt, stadig risikere at få en Lunde på kortet. Jeg opdagede den først om aftenen, da jeg så billederne igennem.
Hej Søren.
Selv om spørgsmålet ikke er stilet til mig, så tillader jeg mig dog at svare, Lundernes ynglesucces på Færøerne de sidste 10 + år har været katastrofale, langt de fleste af Lundene har forladt æggene uden engang at prøve at udruge dem, de få som har udruget æggene har ikke fundet føde nok til ungerne, med det resultar at ungerne har ligget døde i hulåbningen, de ganske få unger der er kommet på vingerne udgør langt fra de tal af adulte Lunder der må anses at dø årligt.
Ret mange Lundekolonier ligger i dag helt øde som klare tegn på en dramatisk tilbagegang i bestanden.
Derfor har de folk som har rettighederne til at "jagte" Lunderne indstillet al form for jagt på Lunderne indtil de forhåbentligt har fået en bæredyktig bestand igen.
Desværre er der ingen tegn på bedre tider for Lunderne i 2012, det samme gælder vedrørende Alk og Lomvige.
Ja, meget sørgeligt - gennem flere år!!
Det er aktuelt at få undersøgt, om udviklingen
skyldes klima-ændring, fiskeri og/eller andre
faktorer,
ved de Færøske ynglepladser el. i vinterkvarter.
Sker det ? ,,,,,,,,,,, VH C.
Hej Carsten.
Nej, så vidt jeg ved er der ikke nogen reel undersøgelse på Færøerne af diverse faktorer der muligvis er årsag til fødemangelen i nord atlanten, desværre er der tilsvarende tilstande Lunden vedrørende både i Nord Norge og på Island.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Thanks a lot, Thomas.
In deed it was one of those monents where mist is fighting the sun and it all creates a unique setting for photographing - luckily the fulmar passed by and created the oppertunity for this pic.
Silas
Tak, ANDERS og MICHAEL
Jeg fornemmer, at Vi er enige om at på NETFUGL
kommenteres Fotos, Fugle ID, adfærd m.m.
- men IKKE Bogstavering, hverken Dansk el. Engelsk.
Med den undtagelse at forkert artsbetegnelse el.
stednavn (geogr. lokalitet) naturligvis bør
korrigeres
- men ikke korrekses.
PS:
For nyligt oplyste DR P1, at en meget stor del
af verdens 50 største entreprenører og virksomheds-
grundlæggere (à la en Apple-boss og tilsvarende)
havde og hár store problemer m/ ortografi/retskrivning.
Det gælder også i DK.
Yours .......... C.
- kommentarer til netfugl må IKKE kritiseres
på grund
Beskrivelse: Jeg er flere gange blevet opfordret til at lægge dette foto på netfugl.Jeg har nu fået tilladelse til dette af fotografen. Opfordringen skyldes, at det kan diskuteres, om fuglen skulle være en bjerghortulan i stedet for en hortulan, som den er godkendt som af SU.
With permission from the photographer this image is now online. There have been some suggestions that this could be a grey-necked bunting rather than an ortulan bunting. It is accepted as ortulan bunting by the danish rc.
Med de meget brede lyse kanter på tertiærerne, den kraftigt stribede ryg og den meget tydelige skægstribe , ville jeg have taget den for hortulan.
Modsat er den jo meget grålig overalt hvor hortulanen normalt burde være mere farvet.
Hilsen Palle
Jeg synes det ligner en hortulan. Næbbet virker kort og kraftigt og halen virker for kort til en bjerghortulan.
Det eneste, der måske kan tale for bjerghortulan er, at struben tilsyneladende er uden gult, men vinklen gør det svært at vurdere dette forhold.
Findes der flere billeder ?? Det ville være rart at se haletegning samt tertialer.
Jens Lind
Jeg er også af den opfattelse, at det er en Hortulan.
Som Troels er inde på, peger tertiærerne i retning af Hortulan, da mønstret på disse er som hos flere Emberiza arter med tydelig hak eller bue om man vil. Hos bjerglan er tertiærerne med jævnt smalle yderkanter.
Tycker att den ser fin ut för Ortolan. Att tertialkanterna har jämna kanter hos bjerghortulan, som Ulf påpekar, är en sanning med modifikation, dvs man kan säga både och. Vissa bjerghortulan har ett tydligt 'emberizza hack', dock föredträdesvis på mellersta tetialen och inte så markant tydligt som ses på ortolanen ovan, där mellersta samt längsta tertial (översta inte synlig, vilken hos ortolanen också uppvisar ett 'hack')
hortulana oktFinland oktoberjuv buchanani
samt exempel här längre ned på sidan
JanJ
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.