Håber det er OK at spørge, om undervingen sås, og hvor lang halen var.
På foto af den flyvende fugl ser halen ret mæørkt afstikkende ud mod lysere gump/bagryg, ligesom fuglens hovedtegninger er ret kontrastrige med meget lys kind for arten. Desuden er flankerne specielt tegnede, da de hos de fleste Jagtfalke er mørkere med mere udflydende mørk tegning.
Denne forespørgsel rettes især fordi der ser ud til at være flere store, ret lystegnede unge Vandrefalke i omløb i området, hvis man skal tage efter dagens erfaringer i det nordjyske, hvor hele to unge, ret store fugle, der blev bedømt til Vandrefalke (den ene havde typisk ensartet undervinge) sås indenfor det område, Jagtfalken har været rapporteret.
Hej Klaus!
Tak for din kommentarer/spørgsmål.
Jeg hæftede mig ikke specielt ved undervingens tegning, men måske gjorde nogle af medobserne (EO, RSN og MON). For mig adskilte denne fugl sig imidlertid markant fra de 2 vandrefalke EO og allerede havde set i omradet. Det gjorde den først og fremmest ved hele sin fremtoning - en meget større, kraftigere og tungere fugl med længere hale og en betydelig tungere flugt med dybere vingeslag - i det hele taget en anden måde at flyve på. I felten fremstod den heller ikke med så markante ansigtstegninger som en Vandrefalk (men dog mere end jeg havde forventet). Desuden viste den, da den satte sig på en sten, tydeligt sine blågra ben/fødder under nogle meget store og fyldige bukser.
Jeg har ikke stor erfaring med Jagtfalke, men var, som mine medobsere, ikke så meget i tvivl, men naturligvis kan vi i vores umiddelbare begejstring have taget fejl.
Hejsa!
Tak for reaktionen. Jeg har nu desuden set Jørgen Kabels fotos, der entydigt siger Jagtfalk. Jeg var blot nysgerrig omkring de stedlige unge Vandrefalke, som vi så et par stykker af.
bedste hilsener
Klaus
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.