Beskrivelse: Grå fase af silkehejre er meget sjælden. Grå fase er langt hyppigere hos Revhejre, der dog her effektivt udelukkes, da Revhejre er større med kraftigere næb (med let krummet overnæb). denne fugls næb er proportioneret helt som de omkringstående Silkehejres.
Beskrivelse: Bestemmelse af tyndnæbbet Måge fra hættemåge er ikke særligt svær. Faktisk er det kun vingetegningen, de to arter har til fælles. Tyndnæbbet Måge (t.h.) har højst ganske svag grå øreplet i hvidt hoved, lyse øjne og anderledes hovedprofil med længere næb, der normalt er ensfarvet, hvor den mørkøjede hættemåge har tofarvet næb.
Beskrivelse: Fotos af arten om efteråret er ganske få. Denne fugl kaldte med det nedadgående kald, der høres fra denne art, og som adskiller den fra Løv- og Gransanger. Den havde tydeligt gult i øjenbrynets forreste del samt en håndsvingfjersprojektion, der bedømtes ligge midt mellem Gran - og Løvsangers.
Beskrivelse: I virkelighedens verden synes jeg ofte, det er svært at vurdere farver, strubeplettens størrels osv., når man skal pille gråsejlerne ud. Billedet er uploadet, fordi det viser mur- og gråsejler til sammenligning i det samme lys. Og så er der jo ikke længere så meget at rafle om. Et godt nok ikke særlig holdbart bestemmelseskriterium kunne være: Hvis man er i tvivl, - så er det en mursejler!
Uploadet 2009-07-30
Publiceret
2009-07-30Apus pallidusPallid Swift
Superfedt foto, Torben, der ganske ufortjent endnu ikke har modtaget nogen rosende ord.
Enormt illustrativt i forhold til at belyse forskellen mellem disse to ofte sværtadskillelige arter.
Mvh RSN
Tak for det, Rune.
Selv om det egentlig hører til under en anden tråd, giver din kommentar anledning til en personlig overvejelse om, hvor vigtigt det er at bevare Netfugl, jf. truslen om nedlukning.
Når andre surfer generelt på nettet, surfer jeg på Netfugl! Og noget af det, der er mest fantastisk, er de mange billeder i galleriet, både alle de fantastiske billeder - taget af superfotograferne og alle de andre. For mig personligt er det de mange bestemmelsesorienterede billeder, der trækker mest. Det vil sige de ofte teknisk håbløse billeder (som mit eget ovenfor), som alligevel være spændende i forhold til feltbestemmelse.
Jeg har brugt udfattelige mængder af tid på at lede efter billeder i galleriet af bestemte arter i en særlig dragt. Ofte finder man, hvad man leder efter. Hvis ikke, finder man næsten altid noget andet.
Tak for endnu et meget informativt billede på Netfugl :) Håber ikke Netfugl lukkes ned! Verdens bedste website for os virtuelle birdere ;)
Billedet viser et Gråsejler kendetegn som jeg synes er rigtig godt at bruge i felten (hvis lyset er ok). Nemlig den mørke hale mod den lysere grå undergump. Er ikke nogen haj til Gråsejlere, men synes det er et af de bedste kendetegn når man står i det sydlige Europa og prøver at skelne den fra Mursejler. Her er det i hvertfald vist så fornemt....
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.