Beskrivelse: Med rørsangeragtig sang og hyppig 'pumpen' med halen - som passer med (østlig) bleg gulbug, vil resultatet af DNA-analysen næppe blive nogen overraskelse.
Beskrivelse: Bemærk distinkt lys plet på P4 og mørke skafter på halefjerene - to karakteristiske kendetegn for Korttået Træløber, hvoraf det sidste ligeledes er anvendeligt i felten.
Et af feltkendetegnene mellem de to arter, er at Træløber er renere hvid, mere silkeglinsende, på undersiden.
Dette er dog langt fra tilfældet her. Hvorfor mon?
Fordi det er en ungfugl, som endnu ikke har fældet sine juvenile kropsfjer af løs, mat og dårlig kvalitet.
Dette forklarer også næblængden på denne kun få uger gamle fugl. Næbbet er tydeligvis ikke færdigudviklet, hvilket gør den nævnte forskel mellem de to arter overdrevent stor.
Det ville derfor efter min mening være mere pædagogisk at bruge aldersbetegnelsen 'juvenil' (evt. 'juv/1cy), end blot at skrive '1cy', for det er fuglen jo også den 31-12 når den forlængst (næsten ganske) har fået den voksne fugls udseende og næblængde.
Mvh.
Peter
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Lige en fotodokumentation af Gedsernordsen fra 16/9, hvor den blev genfanget to gange i dagens løb.
Bemærk det kraftige næb og undernæbbets mørke spids, samt den lange distinkte øjenbrynsstribe, der stopper før panden. Ydermere mørkplettet kind og relativt lang svingfjersprojektion. Hos dette individ ses dobbelt vingebånd.
Når fuglen blev sluppet ytrede den sit karakteristiske kald, der minder om Vandstærens
Beskrivelse: Ringmærket ved Gedser, og siden genfanget 2 gange. Tak til fuglestationspersonale og andre besøgende for god stemning og vanlig orden.....
5. danske fund, alle øvrige er fra Jyske Vestkyst.
At Nordsangeren er en 1K ses på de tilspidsede halefjer, hvis form er typisk for småfugle i denne aldersklasse.
2k+ (ældre fugle) ville have haft afrundede spidser på halefjerene uden de små "torne", der ses på de enkelte fjers spidser.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: I følge DOFbasen er der kun 2 fund af Høgesanger i Juli siden 1985, hvor en hun er rapporteret fra Bødkermosen, Møn, hvilket må antages at have været en lokal ynglefugl på det tidspunkt.
Spørgsmålet er så om dette fund er resultatet af et vellykket yngleforsøg i Danmark (Falster, eller omegn), eller om fuglen blot er blæst ind fra Polen eller Sverige, hvilket den efter min mening ligeså godt kan være. Vejret op til fangstdagen var primært præget af sydøstlige vinde der senere gik om i nord. Fuglen viste ikke tegn på at være meget nyligt udfløjen fra reden, i form af dun eller ikke færdigvoksede fjer.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.