I det seneste nummer af "Fugle i felten" er der en artikel om Eaglenest. Her står der, at websiden "Netfugl" er "hoppet med på ideen" (læs: manien) med at give alle verdens fuglearter danske navne. Dét håber jeg ikke Netfugl er.
i så fald ville denne Rufous-necked Hornbill, som den hedder i al den seriøse litteratur, der findes om Nordøstindiens fugle - blive tituleret det ufrivilligt komiske og aldeles uspiselige Pungrynkenæb - eller er det Rødhalset Rynkenæb??? - artiklen angiver hvad der må være to forskellige navne for arten.
Nu er Netfugl underlagt en del påbudte restriktioner fra folk "højere oppe i DOF-regiet", men jeg håber ikke de i forvejen hårdt arbejde redaktører ville blive pålagt en så ligegyldig og irrelevant opgave som at overføre Navnegruppens mangeårige arbejde til Netfugl, når den litteratur, der anvendes af de, der ser disse eksotiske arter, ikke foreligger på dansk. Det er noget andet med WP-arter.
Helt uenig med de herrer. Hvis det bliver som hidtil, kommer navnene til at stå på dansk, latin og engelsk og så kan man jo selv vælge. Hvis ens foretrukne navn ellers er på listen. Fordi der jo mange danske, engelske og endda latinske navne. Derfor vil det være rart med ensartethed, så det kan blive til at finde ud af.
Et lille ønske til listen er, at man kan søge alfabetisk evt. på både dansk og engelsk, når man skal oploade billeder.
Netfugl arbejder i øjeblikket med et par versioner af verdensartslisten og vil når den tages i brug naturligvis som tidligere også have danske navne for alle WP arter. Systemet vil med andre ord understøtte danske navne og som sådan er det underordnet for arbejdet om det er for alle arter eller kun WP arter, så længe de danske navne vel og mærke er tilgængelige i et fornuftigt format.
Navnegruppen har tilbudt deres liste med danske navne og vi har derfor naturligvis valgt at implementere den nu hvor systemet understøtter danske navne. Alt andet ville alligevel være for dumt uanset hvad man ellers måtte mene om alle disse danske navne.
Når det er sagt, så vil et dansk navn for eksempelvis Rufous-necked Hornbill selvfølgeligt altid blive ledsaget med såvel latinske som engelske navne, som Johnny Madsen rigtignok påpeger. Denne brug af såvel det danske som engelske navn vil blive implementeret konsekvent hele vejen igennem websitet for netop at komme det faktum i møde at de danske navne nok aldrig kommer i brug ret meget længere ud end til WP’s grænser.
Og nej, det skyldes ikke en påbudt restriktion ”ovenfra” at vi har valgt at implementere Navnegruppens danske navne. Så meget magt har de herrer der udgør ”ovenfra” alligevel ikke over Netfugl :-)
Mht. ønsket om ændring af proceduren for angivelse af artsnavn ved uploading af billeder etc., så vil det blive markant anderledes og lettere, så snart vi får verdensartslisten online.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.