Nu skal du ikke være morsom Henrik. Du har tydeligvis ikke forstået, hvad navnegruppens hensigt er med at give danske navne til alverdens fuglearter.
Hensigten er IKKE, at man skal have nemmere ved at forstå, hvilken art man snakker om. Hvis man fx havde kaldt denne fugl for Californisk Måge eller Californienmåge (det skal helst være i ét ord; det betyder intet, om udtalen er enkel), så havde det været mere logisk, hvilken art man talte med en amerikaner om.
Men dette er sekundært for navnegruppen. Hvis man kan indflette en minibeskrivelse af dyret eller til nøds et geografisk område, hvor navneudvalget ved, arten findes, er det aldeles underordnet, om navnet svarer til andre landes navn.
Målet med navneudvalgets danske navne er IKKE at gøre det lettere at forstå, hvilken fugl man taler om.
Men i øvrigt er det også ligegyldigt (måske ligefrem en fordel!) med disse mystiske navne på oversøiske fuglearter. For når man alligevel altid er nødt til at bruge det engelske navn for at kunne forstå hinanden er det til syvende og sidst underordnet, hvad 'nogen' har kaldt kræet på dansk.
kh niels
Hej Morten og andre. Der er lidt at kigge på her. Et vildt skud i tågen fra min side er, at der bagerst i flokken og ude i vandkanten ses Western gull, at der ca. midtvejs i flokken lidt til venstre (lidt ude af fokus) står en smithsonianus, og at de forreste på brinken er California gull. Jeg er spændt på hvad andre siger. VH Jan.
Ja, for mig ser det ud til at være næsten udelukkende California Gulls. Faktisk kan jeg ikke finde en sikker Stormmåge i billedet. Nr. 2 fra venstre kunne godt være en Ring-billed. 2 måske 3 Western Gull i den øverste-højre del. Måske også et par Smithsonianus i øverste-venstre del?
Hej Morten. Jeg glemte at skrive, at jeg mener det er California gulls pga mørkt øje og rundt hoved. Benfarven ser måske lidt sølvmåge-agtig ud, men arten har blege og farveløse ben, lidt som kaspisk måge. Jeg mener der gemmer sig mindst 10-15 Westerns bagved; de er en anelse mørkere end de andre (som graellsii). VH Jan.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Den mørke bræmme på stranden består af en milliard små fluer, som letter når man nærmer sig. Det benyttede mågen sig af, når den med jævne mellemrum skaffede sig et lille mellemmåltid ved at løbe med åbent næb hen over stranden.
Hej Ragnar
Sjovt du lige nævner det. Da Hans Larsson og jeg var i USA for at studere måger til mågebogen i 2000, tænkte vi straks på -ikke Kaspisk, men Armensk Måge eller barabensis (Steppemåge, som vi har som race af Kaspisk), da vi nærgranskede disse måger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.