FLOTTE billeder fra Nepal. Så tæt på... geografisk og alligevel så langt væk - ornitologisk. Lige på den anden side af bjergene. Bjerge udgør virkelig en massiv barriere for mange arter, men kunne der smutte en Blodpirol forbi og kigge ind i køkkenet ude fra træerne, gjorde det altså ikke noget!
Mvh
Michael
Tak for dét Michael.
Ja det er lidt vildt, hvad sån' en smule bjerg-massiv kan gøre ved fuglelivet. Jeg skal til Andesbjergene i næste uge, og der er effekten mindst ligeså udtalt som med Himalaya.
SKr
Ja, bestemt flotte billeder fra Søren, men man forventer vel heller intet mindre fra den kant!
Med hensyn til navnet kan jeg ikke se problemet, hvad er der galt med "blodpirol"? De beskriver da arten udmærket, og farven varierer endda - ligesom farven på blod - en del; ikke mindst da racen "ardens", så vidt jeg kan se, ikke er udskilt som selvstændig art i Navnegruppens liste.
Blodpirol er vel også mere mundret (Peter), end eksempelvis "kastanjefarvet pirol", eller hva'?
Mvh.
Jon
Hvorfor har Navnegruppen valgt at kalde denne art for Blopirol.
Svaret er jo nok, at arten hedder Blutpirol på tysk.
Men en anden art, Black-and-crimson, hedder på latin Oriolus cruentus, hvilket kan oversættes som Blodig Pirol; og denne art hedder på fransk: Loriot ensanglanté (blodbesudlet eller blodig pirol) [det sandelig drabeligt det her] og på spansk: Oropéndola Ensangrentada (hvilket også må noget med blod).
Oriolus traillii hedder på fransk: Loriot pourpré, og på spansk: Oropéndola Granate; så Purpurpirol eller Granatpirol var måske nogle muligheder.
Hvis alle 4 racer af Oriolus traillii så ud som ssp. ardens fra Taiwan var Rødpirol en mulighed. Men dels er de 3 andre ikke udpræget røde, og dels ville det ikke forbavse mig, hvis taxon ardens fra Taiwan en dag blev udskilt som selvstændig art.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.