Palle,
På min skærm ser jeg kun nogle hvide plamager....resten af det jeg formoder er fuglen falder helt i med det grønne løv i baggrunden.
Derfor er navnet godt! (som næsten sædvanligt)
Iøvrigt er det videnskabelige navn jo chloris (den grønne).....ligesom Grønirisk, så her må du ikke skyde på navneudvalget, men opfordre udvalget til at følge de videnskabelige navne som jo ofte er knusende logiske.
Mindreendmusvågefalk bliver forhåbentligt det nye navn for Falco subbuteo, en art jeg aldrig har set rende rundt på jorden med rejst top, endsige hørt synge i en halv time i træk.
Hej Peter.
Sådan en skærm har jeg også haft for år tilbage ;-)
På min skærm fremtræder et fint billede af en Grøn Isfugl.
Dog er hovedet på fuglen ikke helt skarp.
:-D :-D :-D
Undskyld - jeg VED dette ikke er velset i fotokommentarer, men jeg må gøre en undtagelse her! I er alle sammen sjove, men Peter Sunesen, den dér kommentar er simplethen det bedste internettet har givet mig længe!! Den kommer ALDRIG til at hedde andet end mindreendmusvågefalk igen i mit personlige ordforråd!
Rent guld!
Ja, METTE, også skratgrin, da MORTEN H.
serverede 'Blå Olivenhakker' i fb.m/ en vis
Goldenback...
Tørt, dog ngt. mindre brandfarligt, er
ramphos = Næb på græsk. Så slægtsnavnet ovenf.
(og i 'Danske Navne ...', 2008) bør vel være
Todiramphus.
ENGLISH
Genus should be spelled Todiramphus.
VH / Rgds ................... C.
Har set en del af denne art i felten, og har aldrig set den med grøn som en dominerende farvetone, kun som en overtone i det blå.
Især i solskin lyser den blåt, i visse vinkler er der grønne toner. Jeg kiggede på alle billederne i Netfugl, og kun et fra Australien virker den grøn. Billedet her er meget neutralt i farverne, med dominerende blå og svage grønne nuancer, påræcis som jeg har set den i Thailand. Hvis den er helt grøn skal man nok justere sin skærm!
I mine øjne er "grøn isfugl" et misvisende navn.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.