Beskrivelse: Den smålandske Brundrossel er ikke helt let at arbejde med, da den flyver omkring med et varierende antal sjaggere. Læser man på www.c300.se findes en fin beskrivelse af vejen til lokaliteten Bergkvara i udkanten af Växjö. Fuglen holder dels til ved nogle store græsarealer ved en allé ved et gods ca. 1 km. mod bergkrava fra hovedvej 23. Her sås den af mange i løbet af morgenen og formiddagen. Siden var den væk i flere timer før den blev genfundet på græsmarkerne lige ved hovedvej 23 - lige ved en vigeplads med informationer om den sikkert udmærkede by Växjö parkeres, og på vejens modsatte side huserede droslen sammen med mindst 100 sjaggere midt på dagen - dels i trætoppene, dels følte den sig tiltrukket af et fugtigt område, hvor den i karakteristisk strunk positur (ala misteldrossel, isabellastenpikker, nervøs storpiber m.m.) let lod sig finde i flokkene af de mere horisontalt stående sjaggere. I flugten var mørk farve og meget røde undervinger påfaldende. På den stående fugl især det hvide øjenbryn og den cremefarvede strube.
Men den var ikke let. Vi søgte i flere timer førend vi tog op imod hovedvejen, hvorfra der ret hurtigt kom et "larm" om at den var deroppe. siden udmærkede scope-obs af en - fed fugl, yess! Og uventet efter første svenske fund i november.
Det er en rigtig god idé et kigge sjaggerflokke igennem herhjemme -såan én kan der sagtens gemme sig. Er der én er det måske den eneste - er der to er der med garanti flere.
Ud og led!
Som det anes her, og på glimrende foto,der også viser samme fugl er overgumpen mørkebrun - som den skal være på Brundrossel (har set en del af dem i Japan, Sydkorea og Kina).
I "Fugle i Felten", version 2010 vises på s. 301 en angiveligt 1. vinter med rustfarvet overgump. Her har jeg nævnt, at "Overgump viser, at denne er hybrid med Rustdrossel".Der findes en del - forskelligartede hybrider de to, for nyligt opdelte arter imellem.
Bemærkningen omkring hybriden er eksklusivt tilføjet den danske version 2010, da den af uransalige grunde ikke genfindes i den svenske og engelske udgave. Men måske har forfatteren ikke været på de kanter.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Several Danish birders have traveled to southern Sweden this winter to look for Pine Grosbeaks.
Unfortunately no Pine Grosbeaks have so far made it to Denmark this winter.
In November 1998 an exceptional invasion of this species occured in Denmark with up to 73 birds in Skagen, northern Jutland. Before November 1998 very few birders had Pine Grosbeak on their Danish list.
Please visit Jens Eriksens <a class='link' href='http://www.birds.subnet.dk' target='_blank'>homepage</a> to see more of his pictures.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.