Beskrivelse: Rubinnattergalen ved Vargön er på plads i snart 4 uger. Den er særdeles enkel at få at se: Ved Stationsvägen et par 100 meter fra Vargöns station ligger en åben plæne ved Margrethebergsvägen, og her findes en lille foderplads ved den thuja-hæk, fuglen blev opdaget ved. Der udlægges dagligt melorme, hvilket holder fuglen på plads, og da den fra tid til anden sidder of sub-synger (med lukket næb og strubepletten glimtende som en sand juvel) må den formodes at ville holde vinterterritorium. Besøg anbefales, men bemærk at tiden lige efter nytår formentligt betyder en sand invasion af årskrydsere!
Fototeknisk info
Kameramodel: Canon EOS 7D Mark II Blænde: 5.6 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/332 ISO: 800 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 1500x1200
Fuglen viser karakterer som formen orientalis. Den virkede meget bredkroppet, ala lille Ringdue, og hele udersiden var bruntonet, uden meenas lysere bug. Desuden er oversidens fjerrande ret smalle og for det meste mørkt rustbrune, hvor de er bredere og lysere hos meena. Halefjerenes spidser er lysegrå - lysere end vist i "Fugle i Felten", men i denne bog er grå farve noget overdrevet, i forhold til hvad jeg har set i Japan, Sydkorea og Kina, hvor halefjerenes spidser er som hos den aktuelle svenske fugl. Meena har hvide halefjerspidser.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.