Fuglen på billedet har efter min mening lidt for langt næb til en hvidsisken. En anden karakter der heller ikke ser helt god ud er markeringerne på kinden. Efter mine egne oplevelser og sammenligninger med andre billeder af hvidsiskener bør kinden fremstå mere ensartet (åben)den kan så sagtens variere i lysere eller mere smudsige udgaver. Den ensartede kind og lille næb giver tilsammen hvidsiskner et utroligt ubegavet udseende:-)
Er der andre der har en mening om denne fugl. Jeg heller til en Nordlig Gråsisken.
Iøvrigt et super flot billede.
Bedste hilsner
Esben
Jeg er enig. På dette billede http://netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=8627
ligner det også en Nordlig Gråsisken. Jeg tror en hvidsisken ville være mere rent hvid på bugen og ikke bare lysegrå som på denne fugl?
Andreas
Jeg er så vidt enig i, at både kinden er lidt for broget og næbbet lidt for langt. Måske er flankerne også for stribede, men jeg syntes det er svært at afgøre næblængden på billedet.
Undergumpen, som er ren hvid med ét mørkt skaft på én af fjerene, taler dog for Hvidsisken fremfor flammea. Sidstnævnte ville have smalle, men ret tydelige trekanter på de fleste fjer. Den er svær og bør måske ikke bestemmes. Jeg tror det er en Hvidsisken.
OZG
Hej.
Jeg kan oplyse at når flokken lettede var overgumpen ren hvid og fuglen lyste meget op i flugt, det lykkedes desværre ikke at få dette med på fotos, men jeg har indsendt nogle flere af samme fugl til galleriet, iøvrigt konsulterede jeg KMO før indsendelse til netfugl, og han var fuldstændigt overbevist om at dette er en Hvidsisken-men jeg må medgive at den er svær.
Mvh Jan.
På det andet billede af pågældende fugl ses, at der på overgumpen er et stort hvidt felt, som beskrevet af JGT. Et lignende stort hvidt felt på overgumpen har jeg aldrig set hos flammea (ej heller på billeder) og da slet ikke på hunfarvede fugle.
Undergumpen er meget lys med kun en enkelt tyndt mørk skaft. Gamle hanner af flammea kan sjældent fremvise en lignende undergumpstegning, men jeg har, så vidt jeg erindrer, ikke set hunfarvede fugle med så lidt mørkt i undergumpen. Har andre det?
Næbbet er medgivet ret langt for Hvidsisken. Ofte er næbbet hos denne art påfaldende kort (se fx http://netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=8401), men karakteren er variabel hos både flammea og Hvidsisken.
Flankestribningen falder, synes jeg, indenfor variationen hos 1K (nok mest hunner) og ældre hunner af Hvidsisken.
Tegningen på kinden/øredækkerne, synes jeg lige så, falder indenfor variationen hos hunfarvede hvidsiskner, især på det andet billede.
Ydermere virker ryggen ret lys, men man skal nok være påpasselig med tillægge denne karakter for megen vægt, idet grundfarven påvirkes af omgivelserne.
Alt i alt synes jeg, at der er mest, der taler for Hvidsisken.
For mere info om de forskellige grå/hvidsiskner kan følgende side anbefales:
http://web.telia.com/~u15702529/altindex.htm
Mvh Rune
Jeg spurgte Jukka Väyrynen fra Jukka Väyrynens sajt för siskentusiasten om hans mening om fuglen, og han skrev blandt andet:
Denna fågel är korrekt bestämd till snösiska. För att åldersbestämma helt korrekt krävs bra bilder på stjärten då det är stjärtpennornas form som delvis avgör åldern. Slitna, spetsiga pennor på en ungfågel, fräscha runda pennor med ljus kant på äldre fåglar. Det finns gott om 1k hannar som ser ut såhär likväl som gamla honor. Yngre honor är oftare mer streckade än denna fågel. När det gäller kindens teckning och streckningen på flankerna så ligger de helt inom ramen för vad snösiskor av exelipesrasen uppvisar.
Med vänlig hälsning
Jukka Väyrynen
- så I har nok ret. Det kan være, at jeg skal justere farverne på min computerskærm.
Andreas
Beskrivelse: Mosehornuglen blev fundet den 17. september kl. 8.30 hængende/siddende med de 3-4 yderste armsvingfjer viklet fast (og ødelagt) i pigtråden i toppen af hegnet ved Nordhavnsstubbens del 2 (København).
Da det var uvist hvor længe den havde hængt sådan og da den havde et kødsår i hånden (yderste svingfjers basis) vurderede jeg at det ikke var optimalt at slippe den fri. Den er derfor kørt til en vildtplejestation af Falck, men den så ud til at være i fin form og klarer sig nok.
Mvh. Mikkel
Beskrivelse: Tre A'er på Stubben. Andreas Hagerman (top), Andreas Egelund Christensen (i midten) og Andreas Bruun Kristensen (nederst) leder efter Alpejernspurv blandt skrammel. Turen producerede en Enkeltbekkasin.
Uploadet 2002-03-30
Publiceret
2002-03-30
2101
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.