Super billede. Findes der virkelig en Sigma 800mm 5.6 ?! Den må være stor! Er billedet her taget ved blænde 5.6? Hvad synes du om 800mm-eren ?
Mvh.
/MCH
Viser alle seks billeder ikke jagtfalk? måske endda det samme eksemplar? Jeg kan ikke se calidus-karakterer på de nederste tre: lys pande og isse, stor lys kind ligesom vingeformlen også ser ud til at være som jagtfalks
Er glad for i mener det er to Jagtfalke, for ellers syntes det også at være meget svært at se forskel, men blev af andre der så fuglen bedømt til Vandrefalk, men ellers rimelig godt, to Jagtfalke inden for 1000 meter, kommer til at tænke på, er det mon søskene...
Hej Carsten.
Jeg kom desværre 10 min. for sent til at se jagtfalken. Så meldingen om Calidus samme sted og tænkte det måske var samme fugl. Men billederne af Calidus falken har et par detaljer som ikke passer på vandrefalk.
1) halen er klart længere en vingerne - sådan ser det ud på billede 4.
2) Mørke undervingedækfjer - billede 6, ser dog lysere ud på 5.
Ekspert i Calidus er jeg nu ikke, men se kommentarer fra KMO til billedet af en Calidus fra Indien
http://netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=9717
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Mojn
Rart at se at nikon kameraene også bruges i stedet for canon. Nikon fan. Fint billede af den hvidryggede, som jeg håber kan få at se en af dagene, hvis kræet ellers bliver på stedet. Men så er der jo så meget andet man kan kigge på.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Dompap men i noget uventet farve.
Ejeren af huset hvor fuglen holder til, troede det var en Hætteværling, ikke uforståeligt - helt gul fugl med sort oven på hoved.
Nu er jeg jo ikke farve specialist, men vil dog lige komme med en lille kommentar. Jeg har aldrig set Dompap med denne farve, men husker at andre arter med røde farver kan blive citrongule. Jeg husker en Rødhals jeg så i 1987, jeg var dengang kun en lille dreng, men var næsten sikker på at jeg havde set en fugl der ikke var i min fuglebog. Senere sås fuglen af flere andre og det var bare en Rødhals med citrongult bryst.
I 2005 var der i Estland en Karmindompap han, der var gul hvor de normalt er røde, disse fotos findes ved at gå ind på Tarsiger.com, og søge på Common Rosefinch.
Jeg tror (men kan vel tage fejl) at dette er en adult han Dompap, og den kan meget vel komme fra et bur, men helt utænkeligt er det ikke at det er en vild fugl.
Mvh RS
Dompap er en ganske almindelig fugl i bur i landene syd for os. Den fås ligeledes i flere varianter, hvilket bl.a. se her.
Selv har jeg endnu til gode at se denne variant, så tak til Carsten for at publicere den.
Som Rasmus ganske rigtigt skriver, kan den røde farve blive gul hos nogle arter.
Carpodacus-arter har fx en tendens til at miste den røde farve i fangenskab grundet ”fejlfodring”. Fejlfodringen ligger i, at fuglen ikke får tilført canthaxanthin nok. Canthaxanthin er det stof, som fjerenes røde farve fra naturens side er dannet af. Der findes dog måder at omgås dette problem, da flere og flere opdrættere i dag tilsætter foderet eller vandet et farvepulver som bl.a. indeholder canthaxanthin i syntetisk form.
Jeg har set mange Dompapper i fangenskab og da ingen af hannerne har manglet rødt eller har haft en tydelig svagere farvning, vil jeg antage, at dette tilfælde er fremkommet på samme måde, som den Rødhals Rasmus nævner.
Hvad angår fuglens spontanitet, er jeg overbevist om, at den er vild.
Et eksempel på en carpodacus art (Rosendompap), der ikke har fået nok farvestof ses her. Den har mistet den røde farve og erstattet den med en mere orange farve.
Udover at stoffet giver fjerene er rødere farve, mener jeg også, at stoffet bruges til at give laksens kød den rigtige farve, men det er en helt anden historie.
Mvh
Morten
Fin forklaring Morten, tak for det, og til Kield, nej den er ikke ringmærket, og sky som de andre, først blev den set med en hun og senere kom en rød han til, da de fourangerede i nogle bærbuske.
Wowh! Det er ikke bare et sjældent billede, men også et sjældent syn, at få den lille lusker at se så fornemt. Stort tillykke med det skud.
Med hensyn til farverne, leder det jo unægteligt tankerne hen på racen L.S. magna, der i flg. Beamann, Madge og Olsen lever i Østtyrkiet og Transkaukasien. (Hmmmm. Hvad skulle den dog i Janderup Enge ?) Måske er bræmfældningen ikke helt fuldstændig - måske dukker der mere mørkt op i den nederste del af det blå, lige som der måske kunne gemme sig lidt mere til en lys stribe mellem blåt og rust - når de sidste spidser knækker af. Under alle omstændigheder et herligt billede.
mvh
Wilhelm
Det er ikke ualmindeligt at Sydlig Blåhals ikke har noget synligt hvidt i det blå felt. Det synes derimod at blive eksponeret under sangen, hvor det glimter som en stjerne (deraf det svenske navn: vitstjärnig blåhake).
Jeg har igennem mange år i det østlige Jotunheimen i Norge, ofte set Blåhalse der ikke har nogen Rødbrun "stjerne", desuden kan striberne under det blå variere meget (i ovennævnte område), bl.a. kan der mangle en lys, en sort eller Rødbrun stribe, i nogle tilfælde mangler der 2 striber. Nogle englænder har i samme område lavet en undersøgelse af Blåhalse hvor det viste sig at hunner kan være næsten lige så kraftig farvet/tegnet som hanner, desuden kan hunner også finde på at synge - der er mange spændende "hemmeligheder" derude, fint billede - hilsen Henrik
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Godt fanget!
Gåsen på billedet blev forsynet med satellitsender i Holland d. 21. januar i år. Fuglen, som er døbt Geert, kan følges på nettet på:
http://www.blessgans.de/index.php?id=305&L=1
Den stod ved Maribosøerne 30/3-2/4. Herefter fløj den via Rügen til Litauen, hvor den i skrivende stund tilsyneladende stadig befinder sig.
Mvh Jacob
Beskrivelse: Holdt i vejsiden og spiste frokost i fredags ved siden af en stor flok Bramgæs, tog et par billeder af de nærmeste, tog endnu et par ud over flokken, kørte videre - senere på dagen modtog jeg en DOF-call om Rødhalset Gås ved Ballum Enge, det var netop hvor jeg havde holdt, mon den var på et af billederne.
Det var den, havde jeg nu set den - for jeg kiggede igennem søgeren, da billedet blev taget, kan den ”krydses” ?
Har heldigvis set den tidligere, så det behøver jeg ikke at tage stilling til – hvad mener du ?
Tag sagen med et smil, venlig hilsen Carsten
For lang tiden siden er der spurgt om denne kan "krydses" = med at den er spontan. Der er næppe bedre kandidater til spontan optræden end de regelmæssige forekomster i flokke af Bramgæs i Sydvestjylland, hvor arten er årlig.
Udover i Sydvestjylland optræder denne pragtfulde gås regelmæssigt sammen med Bramgæs på træk- og rastelokaliter for Bramgæs i Østersø-området, f.eks. på Öland og Gotland. Her er der flest fund om efteråret, i tiden for Bramgæssenes kulmination. Der er næppe tvivl om, at disse fugle stammer fra ynglepladserne højt mod nord, og det er de fugle, der især sidst på vinteren og om foråret ses i Sydvestjylland, hvor der også er en pæn stak fund på efterårstrækket.
Klaus..
Jeg tror nu at Carsten's spørgsmål - med et smil - går på, om han har set den (og dermed kan krydse den) uden at have set den. Han har jo taget et billede af en flok Bramgæs og først bagefter - derhjemme - opdager den Rødhalsede på billedet. Altså - spørgsmålet fra Carsten er vel om en sådan en kan krydses på "efterbevilling" .....
Det er vel nærmest et spørgsmål om moral/religion...lidt som at sælge elastik-bånd i metermål....
mvh
Jan
Jeg mener ikke du kan krydse fuglen.
Det kan godt være at fuglen har været i søgeren i kameraet, men du har ikke registreret at du har set Rødhalset gås, kun at der var en stor flok Bramgæs.
LM
Jeg sidder og studerer billeder af rødhalset gås, fordi der lige nu står en ved Næstved og jeg smadder gerne vil se den. Jeg har bare ikke lige tid til det. Så støder jeg på dette billede og spørgsmål og må altså le. Tillykke med dit tidligere kryds (DK-kryds går jeg ud fra), siger jeg bare, for det havde godt nok været neder'n at komme hjem og fremkalde sit naturfotografi og se det her. For et naturfotografi er det.
Jeg havde tjekket flokken - om jeg så havde opdaget den, er en anden sag. Du kunne jo have fundet den og meldt den ud. En ædelart for dig!
Det er ligesom med 'rigdom'. Dem der er født med en guldske i munden er utålelige, mens dem der har arbejdet sig hæderligt og redeligt til det, trods alt er langt bedre mennesker.
Tag det med et smil, for jeg håber kun fotografen er rig på det hele. Men artsjægeri - helst bare fuglekiggeri -kræver sgu' noget af en og det er det, der er det fede. Naturfotografi eller fuglekiggeri - I don't care. Men det siger jo sig selv, at man ikke kan krydse ud fra et billede. Så kunne man jo bare tage en smuttur til Barathpur og så krydse løs ud fra de flyvefotos man havde taget fra helikopteren (der skræmte alle dyrene).
Som en fugleven svarede mig, da jeg fortalte, at jeg på Cypern så Dværghornugle - død, korsfæstet på limpind - og spurgte om jeg kunne krydse den. Det ville jeg jo rigtigt gerne. Men den skal da være levende, ikke? Sagde han...
Til alle os artsjægere: Det bedste er at finde fuglene selv og dernæst bare skynde sig ud for at se det andre har fundet. Fuglene er her ikke for vores skyld eller omvendt, men det er netfugl og netværket.
Mvh JC
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Flot fugl!
Og god kollage, der fint viser ørnens dragt!
Det ligner en 2K fugl, som jeg synes har stor lighed med det individ, som i en længere periode holdt til ved Falsterbo dette efterår. Gad vide om det skulle være den?
Se f.eks. http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=14147 og andre billeder af denne fugl her i galleriet. I så fald bærer den en metalring om venstre ben (se http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=14146) som viser at det er en fugl fra Findland, se http://www.microbirding.se/vellinge/forumamne.asp?id=657 for nærmere udredning af dette.
Lad os håbe den bliver på på Rømø et stykke tid :-)
Venligts
9s
2k-fågeln med finsk ring sågs här i Sverige i helgen 10.2 samt på eftermiddagen 11.2. Sedan dess har vädret inte varit gynnsamt för sträck varför man kan undra om inte er fågel är trots allt en ny individ. Utifrån bilderna ser Rømø-fågeln ut att ha något mer välmarkerade ljusa handbasfläckar jämfört med den svenska 2k. Kanske kan fågeln på Rømø vara syskonet till "vår" örn? I så fall skulle det innebära att fem olika större skrikörnar overvintrar i södra Sverige och Danmark för tillfället. Inte dåligt!
Hälsningar
Greg McIvor
...Hov Erik Overlunds vejledning i linkfremstilling virkede ikke! Der skulle have været linket til flere fotos af skrigeørnen på Ribewebben:
http://www.dofribeamt.dk/viewpage.php?page_id=1
På de fina nya bilderna påminner droppfläcksmönstret på högervingen väldigt mycket om individen från Skanör kan jag tycka: http://www.artportalen.se/artportalen/gallery/image.aspx?obsid=7648404
Intressant!
En anden detalje, som yderligere bestyrker mistanken om, at der rent faktisk er tale om Skanörørnen, er det hak i halens venstre halvdel som ses på et flugtfoto af fuglen taget af Dennis Langholz - ligger på www.nakken.dk.
2 flugtfotos i Netfugls galleri taget af Lars Jensen 18/11 2006 viser at Skanörørnen havde samme hak, dvs. mangler tilsyneladende samme halefjer...
Tankevækkende!
Tjek også de særdeles fine billeder på PPO´s hjemmeside her .
Mønsteret i slid på håndsvingfjer matcher mere eller mindre perfekt. Sammenholdt med match på den manglende fjer i halen MÅ det være fuglen fra Falsterbo dette efterår.
9s
Ingen tvivl om at det er samme ørn som blev fotograferet i Skanør af mig http://www.pbase.com/oedegaard/storskrigeoern, Helge Sørensen og Mogens Hansen og lagt på nettet 19 November 06.
Sammenlign svingfjer på højre vinge på dette billede http://www.pbase.com/oedegaard/image/70466593 med billedet på Ribeweb'n http://www.dofribeamt.dk/photogallery.php?photo=324 og se de samme slid/skader.
Eigil Ødegaard
Instämmer att det helt klar är ørnen från Skanør-Falsterbo - kul! Det innebär rimligtvis att den 2k store skrikørn som sågs i SV-Skåne i lørdags och i søndags är en ny individ hos oss. Det känns nära till hands att tro att det kan vara Rømø-ørnens syskon från boet utanfør Oulu i Finland där två ungar ringmärktes sommaren 2006.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.