Hej John
Ja - der er mange der bemærker tranen - faktisk er jeg så rusten med hensyn til at finde fugle, at jeg måtte have 5 stk. 8-10 årige grønlandske drenge til at udpege dyret for mig.....
Vh, Carsten
Hvordan har den overlevet så mange dage uden at der er løsnet et eneste skud? . . . Flot fanfuckingtastic foto Carsten. Er det Sermitsiaq i baggrunden? Hvis den pludselig er væk, så husk omgående at se efter den på Brædtet sammen med lomvier, helleflyndere og marsvinkoteletter. Hilsen herfra ;-)
Hey Funch
Nææææ, det er ikke Sermitsiaq, men en af toppene lige ved siden af.
Jeg holder øje med brættet, og inviterer til trane-soaaaaase, hvis der er bid.....
De bedste hilsner,
Carsten
Jeg tror at Funchs kommentar var en bemærkning til den sidste uges debat omkring fuglejagt i Grønland (se eventuelt DOFs hjemmeside), hvor der snakkes om at åbne op for forårsjagten...... igen!
De bedste hilsner,
Carsten
P.S. vidste I i øvrigt at finnerne går med kniv og drikker vodka.....
Beskrivelse: På afstand tror man at sabinemågen har en ensfarvet hætte, men tæt på ser man virkelig hvor flot den er....
Se flere sabine-foto fra Grønland på: www.arc-pic.com
Er det ikke lidt synd at farvemærke dem inde i munden?
.....
.....
Okay, super-arktis-fotografen-Egevang har gjort det igen. Unikke grønlandsfotos, Carsten. Tak fordi vi må se dem ;-)
Hej Alle
Tak for roserne..
Jeg ser at der er en fejl i oplysningerne om objektiv - billedet er taget med en Canon 85 F1.2, og ikke en 300mm.VH, Carsten
Beskrivelse: Denne adulte måge blev observeret i par med en gråmåge på lokaliteten Qeqertannguit i Godthåbsfjorden. Den lignede fuldstændig sin mage – på nær de mørke vingespidser. Sandsynligvis er dette et resultat af en hybrid mellem gråmåge og svartbag (som også yngler talrigt på lokaliteten).
Bemærk i øvrigt at mønstrer er næsten identisk med en død fugl der blev fundet på lokaliteten sidste år – se foto og diskusion på http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=11815
Kommentarer modtages gerne!
Som med det andet foto tror jeg mere på Gråmåge X Sølvmåge. Sort burde slå mere igennem efter min mening.
Kan det udledes noget om hvor vidt det er en han eller en hun (fx når den står sammen med sin mage)?
Jeg tror også på Gråmåge X Sølvmåge...Arctic sølvmåger har mindre sort på vingespidserne P.8-9-10 end de sydligere typer.
NB: Er der forskel i størelsen i parret eller er de lige store ????
Hej Knud og René
Fuglen lignede fuldstændigt en gråmåge i størrelse og form, og det var umiddelbart ikke noget der røbede noget om kønnet!
Disse diskusioner omkring måge-hybrider bliver hurtigt meget hypotetiske - jeg mener, der er jo ikke rigtig nogen facitliste hvor svaret findes!
Men tak for jeres bidrag - personligt ville jeg ikke have et problem med at kalde den for grå/sølvmåge!
VH, Carsten
Hybrider mellem to mågearter kan ligne alt fra den ene til den anden art. På Zoologisk Museum i København ligger flere hybrider af Svartvag og Gråmåge, der ligner denne fugl meget. Disse er store - gennemsnitligt større end Gråmåge, men det er kendt, at hybrider generelt er ret store.
Hybrid Gråmåge x Sølvmåge kan naturligvis ikke udelukkes, men er måske knapt så sandsynlige i et område, hvor Sølvmåger er sjældne? Eller måske sandsynlige, fordi en liderlig han sølvmåge lettere hopper på hvad den kan få fat i, der ligner?
Under alle omstændigheder kan der næppe bevises noget i dette tilfælde, men ud fra det materiale jeg har været igennem under udabrejdelsen af "Gulls", kan hybrid Gråmåge X Svartbag godt se sådan ud.
Kan man være sikker på, at det der ligger på Zoologisk Museum er Gråmåge x Svartbag?
Hvis ryg- og vingeoverside er mørkere end Sølvmåge tyder det på Svartbag x Gråmåge.
Hvis rygfarven er som Sølvmåge eller lysere, så tror jeg mere på Sølvmåge x Gråmåge.
Skindene på Zoologisk Museum er - sammen med skind fra amerikanske museer - omtalt nærmere på s.135 i "Gulls". Oversidens farve har været mørkere end Gråmåge, ret tæt på Sølvmåge argentatus (som er mørkere end de nordøstamerikanske og islandske Sølvmåger, der må formodes at være de, der hyppigst besøger Grønland).
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne sølvmåge holder til på lokaliteten Qeqertannguit i Godthåbsfjorden – typisk ses den sammen med sildemåger. Sølvmåger i Vestgrønland kan i princippet lige så godt stamme fra Europa som Nordamerika – så det kunne være sjovt at få bestemt denne....
Se jeg er bestemt ikke mågeekspert, men er det ikke meget lidt hvidt dette individ har i vingen? Kan det bruges til at afgøre om dette er en amerikansk sølvmåge?
Kommentarer modtages gerne!
De immatur-farvede hånddækfjer er enten tegn på en 4K-fugl eller adulte fugle (5K+) med levn af ungfuglekarakterer. Jeg mener, at det sandsynligvis er to adulte fugle, dvs. 5K+, idet det er mindre sandsynligt med to 4K-fugle, idet netop 4K-måger statistisk set er den "sjældneste" identificerbare aldersklasse blandt de store måger.
Ifølge Mallings bog Gulls er netop sådanne adulte fugle med "ungungfuglekarakterer" på hånddækfjerene særligt hyppige blandt Amerikansk Måge end tilfældet er inden for Sølvmåge. Derfor er mit bud, at det efter al sandsynlighed er to adulte Amerikansk Måge.
Jeg har netop opdaget, at det ikke er to måger, men to fotos af den samme fugl!
Det rykker dog ikke alvorligt ved, at jeg fortsat mener, det mest sandsynligt er én Amerikansk Måge.
Beskrivelse: Ringnæbbet måge er blevet observeret mere og mere hyppigt ved Nuuk, og har været årlig siden 2000 særlig fra een lokalitet i Godthåbsfjorden. Den 5. juni blev to kurtiserende adulte fugle observeret på lokaliteten – måske bliver dette til en ny art på den grønlandske yngleliste? Der blev i øvrigt også observeret stormmåge og sølvmåge på samme dag – begge grønlandske sub-hits.
Her er hvad den navnkundige Klaus Malling Olsen skriver om fuglen:
"Det bliver spændende at følge disse fugle! Mens ex.1 ser helt normalt ud m.h.t. tegning i hånden, er ex.2 mere svært tolkelig med usædvanligt meget hvidt på p9 og især p8 (den 3.yderste håndsvingfjer. Faktisk den med mest hvidt jeg mindes at have set! Den bør der tages flere fotos af!"
Jeg skal lige for en god ordens skyld nævne at vi så fuglen sidder, og den havde det yndigste gule øje samt en veldefineret ring om næbbet.
Vi arbejder på at følge om på disse fugle!
VH, Carsten Egevang
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Ringnæbbet måge er blevet observeret mere og mere hyppigt ved Nuuk, og har været årlig siden 2000 særlig fra een lokalitet i Godthåbsfjorden. Den 5. juni blev to kurtiserende adulte fugle observeret på lokaliteten – måske bliver dette til en ny art på den grønlandske yngleliste? Der blev i øvrigt også observeret stormmåge og sølvmåge på samme dag – begge grønlandske sub-hits.
Beskrivelse: Ved mundingen af Ilulissat Isfjord findes en rig koncentration af hellefisk der fiskes med langline. Når fisken renses tiltrækker det Mallemukker, Grå- og Hvidvinget måger. Artsudvalget er småt, men omgivelserne er til gengæld storslået!
Beskrivelse: Ved mundingen af Ilulissat Isfjord findes en rig koncentration af hellefisk der fiskes med langline. Når fisken renses tiltrækker det Mallemukker, Grå- og Hvidvinget måger.
Beskrivelse: En stor stormsvale var landet på et skib ud for Nuuk og bragt til Naturinstituttet. Efter et par timer i en papkasse blev fuglen sluppet fri igen - tilsyneladende i helt fin form!
Store stormsvaler ud for Vestgrønland om efteråret er ikke så usædvanlige endda, men observationerne relativt fåtallige!
Beskrivelse: I Grønland er hvidrygget ryle "den almindeligste af de sjældne" vadefugle.
Denne adulte fugl opholdt sig det meste af sommeren på Grønne Ejland - dog uden af yngel var under mistanke.
Beskrivelse: I slutningen af juni begynder odinhønerne at forlade yngleopladserne for at overlade ungernes opvækst til hannerne.
På Grønne Ejland i Disko Bugt kan de små vandhuller visse dage være fyldt med hunner stadig i den flotte yngledragt.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.