Beskrivelse: Ole Søgaard fandt denne Ringdrossel den 17. januar, og her den 18. januar var den stadig på plads. I DOFbasen står den som det eneste fund i januar nogensinde!
Hej
Når jeg sidder og kigger på denne fugl, synes jeg den er fåfaldende skellet, hvor de hvide kanter er pænt brede. Det får mig til at tænke på den sylige race alpestris. Men det kan også være det er vinklen der snyder mig og jeg derfor får et forfejlet indtryk. Et andet spørgsmål er også om man overhovedet kan bestemme denne race med sikkerhed uden for yngleområderne. I Sverige har man et godkendt fund af en fugl fra foråret 1998 i følge "Sällsynta fågler i Sverige"
HKn
Hej Henrik,
der er måske et billede mere på vej til galleriet, samme billede kan ses på dofbasen. Jeg opfattede den også som meget skællet, så tror ikke det er billedet der snyder.
Hej Henrik og Erik,
Der er intet påfaldende skællet ved denne sikre torquatus; snarere tværtimod, bræmfældningen ser nemlig ret fremskreden ud for tidspunktet.
Alpestris er langt lysere - især om vinteren - nærmest som overtrukket af et sølvgråt skær, og udseendet af bug-og underhaledækfjerene er helt anderledes med hvide centrale dele, noget som let ville have kunnet ses på dette ret gode billede.
Helt ked af at være lyseslukker, for det kunne da være spændende med en ny race for landet på sådan en kold, grå dag......
Hej
Tak for oplysningen, altid spændende at høre noget nyt.
Vil dog gerne påpege jeg ikke forsøgte at "skrue" forventningerne op til en ny race for landet, var blot nysgerrig.
Men er det så rigtig forstået ud fra dit svar Peter, at hvis der nu dukkede en alpestris op på denne årstid, så burde den kunne bestemmes med sikkerhed.
Måske man kunne lokke folkene der skal til Club300 arrangement på ZM til at snuppe nogle billeder af de to racer af Ringdrosler, så man kan sammenligne de to racer samtidig.
HKn
Henrik,
Ja, Svensson skriver er det som regel er muligt i felten, og jeg tolker det sådan, at det om efteråret/vinteren burde være nemt, for alpestris har da et meget lysere udseende.
God idé at få et billede på med skind af de to racer i frisk, eller ret frisk dragt, gerne med et nærbillede af bugfjer/underhaledækfjer, som illustrerer disse fjers forskellighed.
Mvh.
Kan se på dofbasen, at der er lidt uenighed om køn og alder på fuglen her.
Jeg vil mene, det er en 2k han, som har haft en ganske udbredt postjuvenil fældning, hvor bl.a. alle tertialer er fældet. Billedet herover synes jeg dog viser en fældningsgrænse yderst i de store dækfjer, hvor de to yderste fjer er distinkt kortere og en anelse mere bruntonet.
/SSC
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Ole Søgaard fandt denne Ringdrossel den 17. januar, og her den 18. januar var den stadig på plads. I DOFbasen står den som det eneste fund i januar nogensinde!
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.