Beskrivelse: Det skal siges at fuglen blev set væsentligt bedre end billederne giver udtryk for (beklager de dårlige fotos), og at de fremmødte så fuglen særdeles godt fouragere sammen med tre andre klirearter. Fuglen var på plads i mindst et par timer, hvorefter flokken (igen) gik på vingerne og blandede sig med flere klirer, iflg. de sidste der forlod lokaliteten.
I øvrigt bemærkelsesværdigt at finde Damklire på vaden.
Beskrivelse: Vi undrede os over denne nytårs Krikand -
hvor meget kan fældningen variere?
Kunne der evt. være tilblandet noget fra en anden and,eller er det en slags sen fældning ?
mvh mgj og efh
Hej Eva,
Helt normalt at krikænder ikke er færdigfældede ved denne tid. Det er en af de seneste svømmeænder til at anlægge pragtdragten. Gråand og Knarand de tidligste. Især unge fugle er ofte først helt udfarvede i februar; det er de smukke flødegule/sorte skulderfjer der afrunder forvandlingen.
Godt nytår!
Peter
Hej Peter
Billedsurf på fugle fra ca samme tidspunkt gav kun fugle i overvejende pragtdragter,så mange tak for din forklaring og udredning af fældninger.
Godt nytår og
mvh Eva
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: På billedet ses bl. a. Peder Nygaard Nielsen, Per Schiermacher-Hansen og frue, Tommy Kaae, Henrik Knudsen og Ole Zoltan Göller, som var den dygtige finder af fuglen.
Uploadet 2009-08-03
Publiceret
2009-08-03
1729
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Fuglen racemæssigt vurderet ud fra stemmen, der var helt identisk med den af østlig abietinus på "Calls of Eastern Vagrants". Stemmen herfra blev afspillet og skabte stor interesse fra fuglen.
Jeg mærkede desuden fuglen og det var en grålig kortvinget sag med 54 i vingelængde. Fuglen er interessant da den dragtmæssigt mindede rigtigt meget om tristis, kun med gulligt i brynet over øjet og ved vingeknoen og lidt grønligt skær på håndsvingfjerskanterne. Kinden ensartet grå til gråbrun, hvilken plejer at været enten lysegrå hos fulvescens-typerne eller lunere okkerfarvet hos de østligste tristis. Næbbet med ret tydelig lys basis, hvilket formentligt ligger i grænseområdet for hvad man ser hos tristis.
Fuglen blev i haven ved P-pladsen i to dage.
NB: Billederne er uredigerede (KUN beskårede) for at bevare farvenuancerne mest muligt.
OZG
Beskrivelse: Fuglen som holder til ved Sneum Sluse. Den hvide plet ses kun under sang, i hvertfald ved denne fugl, og pletten forsvinger derpå under det blå, hvorved fuglen kommer til at ligne den tyrkiske race magna.
Der er formentligt fire syngende hanner i området, og udover denne, sidder der to sydfor i digegraven og en ligeså nord for. Fuglene ses bedst om morgenen, hvor lidt tålmodighed giver pote. De går ret sent i gang med at synge om aftenen, men til gengæld ivrigt, hvorfor de her er sværere at nyde, men lette at registrere.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.