Beskrivelse: Gedsers første Blå Glente blev opdaget af Louis Hanen ved 5-tiden, og opholdt sig synlig fra Gedser Fyr/fuglestationen til kl. 8.10, hvor den trak mod vest, og 5 kvarter senere kunne ses vesttrækkende ved Hyllekrog.
Beskrivelse: Gedsers første Blå Glente blev opdaget ved 5-tiden af Louis Hansen, og opholdt sig ved Birkemose til kl. 0810, hvor den forsvandt i vestlig retning - og 5 kvarter senere blev set trækkende vest ved Hyllekrog af Gunnar Boelsmand Pedersen. Enten sikker den til Fehmarn eller også mod Vestlolland of videre til midterste dele af Langeland (Dovns Klint er et bud) eller Ærø...
Beskrivelse: 22.10 pågik et stort træk af mellemkjover langs den svenske østkyst med konstante meldinger om småflokke på Öland, og ialt 300+ ved Brantevik i Østskåne. Denne situation havde et modstykke en lille 1,5 måned før, hvor mellemkjoverne dog var udskiftet med almindelige og en del lille kjove. På sidstnævnte dag tog Lars Paaby, Jørgen Hulbæk Christiansen, Alex Bühring og KMO til Præstø Fed og kunne bivåne ca. 160 kjover, heraf 22 lille kjove. Vinden var da næsten stik østlig. 23.10 2014 var vinden jævn fra sydøst, og det plejer at give godt ved Gedser, så det tog Alex rosendal og jeg - i selskab med Thomas Varto Nielsen - os af. Det var en god idé. Fra solopgang og frem til ved 13-tiden taltes over 150 mellemkjover, der - som det ses her - kom i småflokke, hvor af den største - og sidste - var på 21 eks. Trækket sluttede herefter, men til gengæld havde Præstø Fed om eftermiddagen ca. 70 fugle. Dagen blev den største dag med mellemkjovetræk herhjemme.
Alle bortset fra én var juvenile, og ret ens; enkelte fugle med ret ensartet lyst flødefarvet hoved sås, men ellers mørkt gråbrune. De fløj stabilt og målrettet lavt over havet, foretog ikke jagter eller andre ophold og sås ikke i bueflugt, som det ses hos de to små kjovearter.
Beskrivelse: Denne Gransanger sås kortvarigt i stationshaven, mens vi forgæves ledte efter nattens Perleugler.
Den fangede min opmærksomhed pga den ensartet brunlige fremtræden. Kun vinger og hale udviser grønlige indslag, som ikke var påfaldende i felten. Desværre fik jeg ikke billeder af oversiden, da den det meste af tiden sad over hovedet på mig. Ryggen virkede dog også uden (tydelige) grønlige indslag.
Der var rimeligt med lys men overskyet. Billederne er ikke behandlede (bortset fra beskæring).
Fuglen kaldte et par gange med et kald, som hverken var typisk Gransanger eller "kyllingekald". Kan man forestille sig noget et sted imellem?
Beskrivelse: Ringmærket ved Gedser, og siden genfanget 2 gange. Tak til fuglestationspersonale og andre besøgende for god stemning og vanlig orden.....
5. danske fund, alle øvrige er fra Jyske Vestkyst.
At Nordsangeren er en 1K ses på de tilspidsede halefjer, hvis form er typisk for småfugle i denne aldersklasse.
2k+ (ældre fugle) ville have haft afrundede spidser på halefjerene uden de små "torne", der ses på de enkelte fjers spidser.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Som enhver der er ude og kraluske hvert efterår må erkende: Gransanger varierer ganske meget. Denne fugl var i den mere farveglade kategori med ret frisk olivengrøn grundfarve på oversiden, tydeligt gult i øjenbrynet og temmeligt lys kind - altsammen noget, der kunne legalisere bestemmelse til Løvsanger. Her skal man sålægge mærke til Gransangerens mørke ben (der er klart tyndere end Løvsangers), ligesom hånden er klart kortere end tertiærerne - men desuden en superkarakter: kinden er ret ensartet, hvor Løvsanger næsten altid har lysere midterdel af kinden mod mørkere nedre grænse, der giver den et lidt hulkindet udseende.
"Fejlfarve" af den mere giftige slags! størrelse og form, incl. lang næbflig ud på næbbet er som hos andre Ederfugle. Formentligt er der tale om en hun, da undersidens fjer delvis er brune og undervingen med hvid oval og linie (der på en pudsig måde liger yngre havørnes!).
Hovedet er stærkt afvigende med en blågrå farve, ligesom næbbet er underligt rødbruntonet. En meget giftig coacktail i forhold til Kongeederfugl!
Har nogle set en fugl, der bare tilnærmelsesvis ligner denne? Det er ederfugletid, så fuglen kan være værd at have i tankerne, men måske er det en helt ekstrem variant.
Som en parentes: idag 2.4 var tydeligvis Hellig trekongers dag i Sverige - så godt som alle steder med overvågning af ederfugletrækket har haft indtil flere Kongeederfugle idag, så showet er ved at være ovre for dette forår.
Nej - jeg har aldrig set noget der ligner denne bortset fra foto af hybrider. Jeg ved godt at gamle hunner kan komme til at ligne hanner (og få skæg ;-)), men tror du virkelig dette kan være en hun?
Hej Alex
Hun, fejlfarvet han eller???? Godt den blev fotograferet, og jeg har absolut ingen forklaring på den mærkværdige kombination af dragttegninger - fuglens størrelse og form peger på stærkt misfarvet Ederfugl fremfor hybrid.
Siden jeg i Jaipur i Indien okt. 2004 så en mand med 6 fingre på hver hånd har jeg ikke set noget lignende!
Enig i at det må være en hun. På denne årstid (om foråret) vil en næsten hvilken som helst hvidbroget farvemutation af han-ederfugl have hvidt/lyst bryst.
Da den har rent hvide fjer på flankerne, bug, undergump og i armhulerne kan det kun være en 'partiel leucistisk', idet de 'pallide' (=afblegede) farvemutationer ville have haft lyse brunlige fjer her ('brown', 'diluted' etc.).
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.