Beskrivelse: Siberian Buff-bellied Pipit. This site has become a regular wintering site for this rare species, only 20 minutes from Jerusalem. More images on my <a href='http://nubijar.blogspot.com/2010/11/sbbp.html'>blog</a>.
Beskrivelse: Én af to fugle tilstede 13/1-09. Tre fugle sås på lokaliteten 11/1-09. Tilsyneladende første fund for Egypten.
Mere om turen kan snart ses på <a href='http://aarhusbirder.blogspot.dk/2009/02/sinai-birding-dag-3-tirsdag-131.html'>Århusbirder</a>.
One of two birds present 13/1-09. Three birds were seen 11/1-09. Apparantly the first Egyptian record.
Her er lidt til feltbestemmelsesfolket. Hedepiber er udbredt gennem Nordamerika og Nordøstasien i flere former. Dette er den asiatiske japonicus, der træffes vestpå til Mellemøsten, og som strejfgæst nåede Sverige i jan. 1997.
Da der i vinterdraggt og stemmemæssigt er ret store forskelle på de amerikanske og asiatiske former på "split" påregnes.
Japonicus ligner en gråtonet Engpiber, men bemærk lys tøjle, der giver udstående mørkt øje, kun meget svagt stribet overside og velordnede mørke striber på undersiden - incl. stor mærk trekant på halssiden ala Rødstrubet Piber.
Kaldene hos japonicus ligner meget Engpibers, og opfattes i mange tilfælde som identisk. Det er dog en anelse dybere og kan opfattes som lidt hæsere; der er geografisk variation, og således blev de sydkoreanske fugle opfattet som lidt mindre "rene" end fugle fra Mellemøsten og den svenske fugl.
De amerikanske former kalder anderledes - mere metallisk med et touch af Bjergvipstjert, og opfattes hørt som direkte anderledes end andre pibere, ulig japonicus´ meget engpiberagtige.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
elendigt doku-foto af flyvende Hedepiber japonicus. Bemærk engpiberagtig hovedform (rundt hoved, lille næb) og det udstående mørke øje imo ret ensartet tøjle og kind. Undertil er den mørke trekant på halssiden normalt meget tydelig hos japonicus. To ret tydelige lyse vingebånd ses også. Kaldet ligner meget Engpibers.
Da japonicus som strejfgæst har nået Sverige (jan. 1997) skønner jeg at dokumentationsfotos som dette kan have interesse for de, der går med en "ny DK-art i maven".
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.