Beskrivelse: Natravnen havde slårt lejr på tærsklen til et mindre drivhus i en brostensbelagt gårdhave. Vel nok et lidt atypisk sted at tage sig en lur.
Fototeknisk info
Kameramodel: Canon EOS R6 mark II Linse: RF 100-500mm Blænde: 13 Brændvidde: 500 mm Lukkertid: 1/320 ISO: 800 Dimensioner: 1500x999
Beskrivelse: Denne fejlfarvede Mandarinand har holdt til hele året 2021 på Bornholm og er set flere forskellige steder på øen. Så vidt jeg kan finde ud af, må det være den pigmentfejl, man kalder dillution.
Beskrivelse: Denne fejlfarvede Mandarinand har holdt til hele året 2021 på Bornholm og er set flere forskellige steder på øen. Så vidt jeg kan finde ud af, må det være den pigmentfejl, man kalder dillution.
Beskrivelse: Er meget usikker på denne hybrid. Hoved/næb indikerer Bramgås, mens vingeoverside og benfarve peger på Sædgås. Til gengæld er den ret stor, vel nok på størrelse med en Grågås.
Beskrivelse: Rapport fra RingmærkningsCentralen viser, at denne han er ringmærket i Oula, Finland d. 14-07-2014. Mellem Nexø Sydstrand og Oula er der i luftlinje 1.256 km.
Beskrivelse: Kragen undgik dog angrebet ved at dykke ned i skoven under fuglene.
Rapport fra RingmærkningsCentralen viser, at denne han er ringmærket i Oula, Finland d. 14-07-2014. Mellem Nexø Sydstrand og Oula er der i luftlinje 1.256 km.
Beskrivelse: Amr. Pibeand fulgtes i hele observationsperioden på ca. 1,5 timer med en "lokal" pibeand hun. Parret befandt sig nær ved eller i en større flok Pibeænder ret tæt på kysten
Beskrivelse: Uvist af hvilken årsag tog fanden pludselig ved Knopsvanen. Den buldrede for fuld damp ned mod den sagesløse Blishøne, som dog ikke fortrak en mine. Der var ingen andre svømmefugle i Knopsvanens angrebsretning.
Beskrivelse: Som korrekt bemærket af MWA under et foto af arten fra Langbortistan, vil Buskrørsanger før eller senere bryde ud i en melankolsk tonerække, ala "tri-li-ly", der gentages flere gange, indvævet imitationer. Den bornholmske fugl er i den henseende et skoleeksempel, også i artens velovervejede rolige og livserfarne tempo, helt anderledes end Kærsangers ungdommeligt utålmodige.
Den aktuelle fugl kan ses og høres ca. 400 m. syd for fugletårnet ved Nexø Sydstrand. Man fortsætter forbi et hus til man passerer et mindre rørskovsområde med en gammel nedslidt bænk. Herfra hørtes og sås fuglen fint 1-2.6 midt på dagen. Tak til Sune Riis Sørensen for opdagelsen.
Hey Klaus. Fedt i nåede den :-) jeg skrev lige et par linier om fundet som I får her:
Den årlige fugletælling af øens edderfugle og kystnære fugle var sat til den 1. juni og Anders Hartmann, Jan Paul (bedre kendt som brygMESTEREN der lavede felttræfhittet RAMAbryg i 2011) og undertegnede satte ud ved Nexø havn og med kurs mod Snogebæk havn (Salthammer) hvor vores rute gik til. Ikke noget opsigtsvækkende fandt vi inden Nexø sydstrand men to kærsangere syngende blev sammen med yderligere tre senere til et rigtig godt antal på Bornholm. Da vi når til sydenden af sydstranden hører vi fra sivkanten en afvigende langsommere sang. Hvad f.... er det siger vi til hinanden og kan ikke sætte navn på den andet end at man tænker noget Acro-lignende. Den afviger tydeligt fra de to kærsangere der flankerer den og er klar langsommere og med underlige klare mol-agtige fløjtetoner -lidt som sangdrossel med gentagelser 3-4 gange og med imitationsagtigt sang ind over. Slående er sangens hastighed og opbygning som meget rolig og fattet -noget ringer en klokke at man har hørt det før men vi var ikke sikre på hvad. Endelig popper fuglen op og sætter sig i sivene. Her får vi gode fotos og kan se at det er noget i retning af buskrørsanger eller lille rørsanger. Vi sender en mms af kameraskærmen til ABK og han mener buskrørsanger. Det passer godt synes vi idet det tydelige bryn ikke fortsætter bag øjet og fuglen sendes ud til alle bornholmerne og via ABK til birdcall som sandsynlig buskrørs. Kort efter når Steen Jensen frem der bekræfter Buskrørsanger og derefter nåede over 20 bornholmerbirdere fuglen der var første fund på klippen. En megafed oplevelse var det og vi manglede kun lige at Jan Paul havde haft et par Svaneke Bryg med i tasken.
Da Steen og Malling har fede fotos af fuglen vil jeg blot spæde til med en video af fuglen som ses her: http://www.youtube.com/watch?v=QwU2qJL8sB8&feature=youtu.be (bemærk der er kærsanger lige ved siden af som blander sig i lydbilledet.)
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.