Sølvmåger med ekstraordinært lange næb er ikke ukendte. Her er tale om misvækst, da målene og formen på overnæbbet falder helt udenfor normalvariationen.
Hej
Kender nogen åragen til den relativt hyppige udbredelse af misvækst netop hos måger, og måske specielt Sølvmåger ?
Jeg tænker bare, at de måske kunne have sammenhæng til fødevalg. Sølvmågerne er jo udprægede opportunister, og stort set altædende. Og da de ofte fouragerer på lossepladser, kan det vel tænkes, at de derved udsættes for en større miljøgift belastning end andre arter. Og, at nogle af disse miljøgifte kan forårsage misvækst af næb.. ?
Bh
9s
Hej Nis
En anden mulig forklaring er, at Sølvmåger i kraft af deres opportunisme bedre kan overleve med diverse misvækster i næbbet, og de dermed lever længe nok til derkommer en fotograf forbi, hvor mere specialiserede fugle med misvækster på næbbet dør af sult eller relaterede sygdomme inden de blivver registreret af mennesker.
mvh Nis
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Gult næb, grå isse og nakke, rødbrun ryg og vingeoversider, gulligt spættet bryst og flanker samt forholdsvis lang hale viser, at der er tale om en Sjagger, der blot mangler lidt farvepigment på ihvertfald den ene kind.
Mvh.
Bjarne
Bare loge for at nævne det igen så finders der ikke delvist albinistiske fugle, men delvist leucistiske som denne Sjagger. Se gerne nedenfor og bliv mere oplyst eller forvirret:
http://www.vogelringschier.nl/DB28(2)79-89_2006.pdf
mvh
LM
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.