Billedet er oploadet pga delte meninger om fuglen - jeg er også selv meget i tvivl. Alt, på nær ryg-, dæk,og kropsfjer, er lige-i-skabet ift til en kaspisk. Men kan en 2k kaspisk vise så lidt kontrast mellem ryg- og dækfjer? Så meget lys bånding i dækfjerene? Og hvad der ikke fremgår så tydeligt på fotoet, er at kroppen var afstikkende mørk ift hvidt hoved (som hos en type-smithsonianus). Jeg ville forvente langt mere fremskreden kropsfældning hos en kaspisk pri febr. Var mest over i en hybrid mellem kaspisk og sølvmåge, men hvis kaspisk kan vise en sådan fjerdragt på dette tidspunkt, er det et bedre bud. I flugten virkede hale- og overvingetegning fin for kaspisk, mens undervingen var meget mørk...men det har jeg ofte set hos kaspisk.
mvh MKH
Virker vingerne på den stående fugl ikke også lidt for korte for kaspisk måge? Afstanden fra halespids til vingespids ser ikke ud til at være længere end afstanden fra spids af tertiærer til halespids.
FNI
Undskyld.
Min tanke var att slå till med en direkte kaspisk, det blir fler reaktioner då...
Jag kan också se att den ger ett kortvingat intryck men det kan vara vinkeln.
Som Morten saknade jag också kontrasten mellan skapularer och täckare, ser gråtrutaktigt ut. Emellertid kan det vara så att de många 2:a generations täckare förtar intrycket av kontrasten.
Dock ser 1:a generations fjädrarna (juvenila) rel. fräscha ut och har tydliga vita kanter vilket stämmer illa med en kaspisk som ju borde ha dessa fjädrar betydligt mer slitna samt mer brunaktiga. Lite svårt att tänka sig en ren gråtrut med såhär många 2:a gen täckar vid denna tiden.
Kanske indikationen ändå bör ligga på hybrid?
JanJ
Jo, vingerne virkerne virker også korte for en kaspisk måge. Jeg sender endnu et billede til netfugl, hvor den sølvmågeagtige fremtoning er bedre illustreret. Det er dog tvivlsomt om det bliver uploadet pga kvaliteten.
Jeg er ikke i tvivl om, at der er kaspisk måge i fuglen, men om det er 50 eller 100% eller et sted midt i mellem vil jeg ikke udtale mig om.
/MKH
Hej Jan.
Hvad er det, man kan se på det linkede foto, der afgør at det er en fin kaspisk måge? For mig at se, er ryg/dækfjer stadig langt mere velmarkerede, hvidbåndede og uden kontrast fjergrupperne imellem ift. til noget, jeg nogen sinde har set hos kaspisk måge. Bugen på fuglen var, som nævnt, også overvejende mørk pga mange uudskiftede kropsfjer. En fin kaspisk måge pri feb ser i min verden sådan ud:
http://netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=9790
Og har du evt. et link til et foto, der ligner den aktuelle fugl? Det kan for min skyld sagtens være en ren kaspisk, men jeg savner referencer til noget lignende. Har prøvet med en googlesøgning.
med venlig hilsen
Morten
Jo, Morten, den som du länkar ser också bra ut.
Dock är variationen såpass att vissa är mer slitna, ruggat fler/mindre fjädrar/delar + tidigare/senare osv. Vi har en föreställning om hur en "typisk" kaspisk skall se ut, vilket i stora drag är en riktig uppfattning, viket ofta disskuteras i flertalet sammanhang.Beroende på tidpunten de är bytta kan nya 2:a generations fjädrar se olika ut trots att de är av samma generation. Det skall sägas att vår kunskap om variationen hos denna art är inte fullt klarlagd och baseras på ett begränsat antal individer i vårt område.
Här är några individer Morten tagna kring den aktuella tiden(skulle kunna sitta hela kvällen och leta bilder, men..)som jag tycker visar en del på variationen.
Nr1Nr2Nr3Nr4Nr5
Flertalet kaspiska vid denna tiden är mycket riktig ljust otecknade på bröst och buk, men inte alla!
Om det behövs mer Morten kan jag nog fiska fram fler.
Hilsen
JanJ
Hej igen.
Tak for arbejdet med at finde relevante billeder. De viser tydeligt at mørkvatret krop ikke er en hindring for en 1.vidr. kaspisk. Til gengæld viser de alle ret tydelig kontrast mellem ryg og dækfjer...måske lige på nær nr.3, der godt kunne ligne den pågældende fugl.Dog viser fuglen på billede 3 grålig grundfarve i rygpartiet og det aflange, tilspidsede bagparti, jeg savner på Vedbækfuglen.
Jeg kan nok godt se, at der er så meget cachinnans over fuglens udtryk, at det velsagtens "bare" er en ren en af slagsen.
mvh
Morten
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
This bird could be a hybrid between Mallard (Anas platyrhynchos) X Chiloe Wigeon (Anas sibilatrix) ore Chiloe Wigeon X ???
For me the head pattern, flanck and bill suggest CW characters.
Szilard
Dette må være en han af hybriden Gråand x Taffeland (Anas platyrhynchos x Aythya ferina).
Det er en hybrid, der kan opstå, bl.a. fordi Taffeland ret hyppigt lægger æg i andre andefugles reder. Hvis det 'lykkes' taffelandeællingen at komme ud af æggget på det rigtige tidspunkt og overleve sammen med fx gråandeællingerne, så bliver den præget på gråænder, og den vil derfor formentlig være mere tilbøjelig til at parre sig med dem. Men hybridiseringer kan naturligvis også ske af andre grunde.
Hej Knud.
Har du andre grunde til at dette er en Grå- x Taffeland end at Taffeland lægger æg i andre ænders reder? Umiddelbart synes jeg at det er et tyndt grundlag at bestemme den på. Jeg kan godt se, at der kan være både aythya og anas gener i fuglen men hvilke det eventuelt er er jeg ikke sikker på og jeg ved at både tyske, engelske og svenske "hybrid entusiaster" heller ikke tør sætte endeligt navn på den ud fra disse billeder. Som jeg husker det fortalte Morten at anden lå in flok med Trold- og Bjergænder.
mvh
Denne fugl er aldring blevet bestemt. Der har været bud på alt fra afvigende bjergand til - nu - taffelXgråand. Den bør derfor fortsat stå som "ubestemt hybrid" eller måske bare And sp.
Conduiten bør vel egentlig talt også være, at fotografen kontaktes omkring end eventuel ændring af foto-info, inden dette sker.
mvh MKH
Det er selvfølgeligt lidt af en problemstilling Morten her bringer på banen, men han tager delvist fejl. Det må da være soleklart for daggamle slagtekyllinger, at netfugl skal rette åbenlyse bommerter, uden at spørge fotografen om ”lov” først.
Efter min mening skal vi lytte til eksperter og gode argumenter, og det er tydeligt at der er meget blandede holdninger til denne fugl, hvorfor andefugl sp må være på sin plads.
Mvh RS
RS!
Jeg tager aldrig fejl, kun nogle gange.
Jeg skriver ikke, at nogen skal spørges om lov. Dog vil jeg gerne kontaktes, såfremt nogen har ændret info på et af mine billeder.
En mail med "Kære MKH, jeg har valgt at din hvidsisken i NFgalleriet ombestemmes til gråsisken" er bedre, end at jeg ad omveje skal høre, at en administrator har omdøbt et af mine billeder. Så kan jeg da forholde mig til det. Hvis hele top300 så siger, at det er en klar gråsisken, må jeg jo stikke piben ind. Hvis der er delte vande (som tilfældet er her), bør administrator revurdere sin handling.
mvh MKH
På Sjælsø lå denne dag ifølge DOFbasen følgende ænder sammen med ovenstående hybrid: 890 troldænder, 260 taffelænder, 18 gråænder og 2 pibeænder.
Men hverken dette eller taffelandens tilbøjelighed til at lægge æg i andres reder, danner på nogen måde baggrund for mit forslag, der er anført med 'tvivl om bestemmelsen'.
At der er Gråand i fuglen synes jeg er ret tydligt, men man skal aldrig vide sig sikker. At den anden forældrefugl er en Aythya-and synes jeg også er ret tydeligt, men igen ... pas på. Bl.a. hovedprofil, næb og krobssider kunne pege i retning af Taffeland, men stadig med 'tvivl om bestemmelsen'. Jeg ser ikke noget, der på samme måde peger klart i retning af Bjergand eller Troldand.
Det kunne være interessant at høre nogle af synspunkterne fra de udenlandske folk, som Michael har kontakt med.
PS: Da ingen havde kommenteret dette bud i mere end en måned (eller to), er artsnavnet blevet ændret med angivelse af 'tvivl om bestemmelsen'. I den forbindelse burde fotografen have fået besked. Det kunne i øvrigt være smart, hvis man som fotograf kunne få automatisk besked, når ens billeder blev kommenteret, men det skulle naturligvis være op til fotografen om man ønsker denne advisering.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.