Beskrivelse: Tidspunkt 15:09. Ifølge vandstandsprognosen lukker Låningsvejen for kørsel om få minutter. Kun 14 twitchere har indtil videre nået Mandø, hvor Eva Foss Henriksen kort tid forinden, fandt Danmarks første Rødøjet Vireo. Kort tid efter billedet er taget, dukker yderligere ca. 15 op og alle får fuglen at se.
anden bølge
Ham i den lyseblå er Henrik Læsø, mod højre er det så Henrik Højholm, Ole Kristjansen, Jakob Engelhard og Per Poulsen i den olivenfarvede harboørehabit nr 3 til venstre for henrik er Bjørn Frikke og jeg tror at ham stående til højre for PPO med den grønne hue er Munken, selvom jeg ikke kan forstå at han står i anden række (der er langt fra Bornholm) mvh OKj
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Flere ørnevåger af racen cirtensis (Atlasørnevåge), ses hvert år i det sydligste Spanien. I år har en fugl dannet par med musvåge og der er derfor indtil flere hybrider i området.
Several long-legged buzzard of subspecies cirtensis (Atlas long-legged buzzard)is seen annually in southern Spain. This year hybrids between common buzzard and Atlas long-legged buzzard is also seen.
Beskrivelse: Flere og flere unge rüppels gribbe ses i det sydlige Spanien i sommerhalvåret.
Billedet øverst til vestre viser gåsegrib(forrest) til sammenligning med rüppels grib(bagerst).
Beskrivelse: På stranden øst for Tarifa, raster der ofte bengalterne sammen med splitterner. Bedste mulighed for at se arten er om morgenen, før kitesurferne indtager stranden.
Beskrivelse: Disse fire hedehøge blev set inden for 14 dage i området omkring Tarifa. Udover fuglene på billedet, sås også 2k hanner med endnu mindre hvidt tilbage i hånden. Fuglen nederst i højre hjørne troede vi først var en hun, pga. det meget brune indtryk. Det var dog også den mest hunlignende, 2k han, vi så.
En meget seværdig og pædagogisk serie af Hedehøge i det fældningsstadie, hvor forveksling med Steppehøg kan komme på tale. 2K Blå Kærhøg fælder om efteråret lignende, og bliver da ofte fejlbestemt til Steppehøg, når de lyse yderste håndsvingfjer endnu ikke er udskiftet med adultes sortspidsede.
Jeg kan godt huske fuglen nederst til højre, og synes også den er "langt bagud" med fældningen i fht. de to (tre) andre. Vi udråbte den også til hun da vi så den svæve hen over bilen, men skiftede mening, da vi fik rettet kikkerterne ind på den!
Her er et link til en artikel om fældning hos Hedehøg - måske kan du udforske den og finde et "svar": Moult of Montagu's Harrier
(Nu håber jeg det virker, for det er første gang jeg prøver det her smarte "klikbart link")
F.eks. kan man læse at fældningen af armsvingfjer tidsmæssigt er meget varierende i begyndelsen af fældningsperioden hos hanner.
Troels
Tak for linket Troels. Det må vel betyde at det ligger inden for variationen af fældning, at fuglen nederst er så langt bagud i forhold til de tre andre.
Forøvrigt kan jeg som en lille appetitvækker nævne at Gibraltarstrædet er en rigtig godt sted at se melanistisk hedehøg. Vi så i løbet af 14 dage(sidst i august), minimum 15 forskellige, af de utroligt smukke sorte hedehøge.
Kristian
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.