Beskrivelse: En lidt afvigende 3K (?). Alle svingfjer er fortsat juvenile, og burde have været udskiftet, men nogle tilfælde af forsinket fældning hos store ørne er dog kendt (dog mest fra fugle der har opholdt sig langt mod nord gennem vinteren).
Hvad der indicerer 3Kpå denne fugl er den mørke hætteagtige hovedtegning, i kontrast til lysere, formentligt stærkt afblegede, brystfjer. Alternativt er der tale om en 2K, der alerede har udskiftet hovedfjerene, men imod dette taler de meget slidste spidser på svingfjerene.
Beskrivelse: Dværgørn lever op til sit navn! Her ses et typisk individ sammen med Steppevåger, der er mindre og lettere end vores hjemlige Musvåger, og selv her virker den tit som den mindste. Bemærk vingernes typiske rektangulære form , den kantede, ret lyse hale samt den lyse fases "storke-undervinge". Den generelle form på denne ørnens dværg kan være ret kejserørneagtig (men naturligvis med meget kortere og rundere hoved og noget længere hale). De berømte positionslys ser man kun tæt på - som regel når fuglen forlængst er bestemt.
Beskrivelse: To Steppeørne i hver sin alder, på trods af store dragtmæssige overensstemmelser.
Den underste fugl er under 1 år gammel, og altså en 2K. Den er helt ensartet i fjerdragten, således er svingfjerene af samme generation og uden fældningshakker eller generationsforskelle fjerene imellem.
Den øverste fugl er mindt 2 år gammmel. Her ser man, at armens bagkant er meget uregelmæssig, men slidte,lyse fjer mellem mørke og lamge, ret friske fjer. Det er på vingebagkanten, at man ser de største forskelle på afstand; selvom inderste håndsvingfjer (og måske helt op til 6 inderste) er udskiftet, er forskellen til de yderste langt mindre end man ser i armen. Denne fugl kan være 3K, men man har ofte svært ved at afgøre om der er tale om en fugl, der er året ældre, ligesom fuglens generelle kondition spiller ind: jo bedre kondition fuglen er i, jo mere fælder den normalt.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.