Titel: 1K med steppehøgeagtigt mørkt "halstørklæde"
Beskrivelse: Håndsvingfjerenes tegning er her helt som hos de mest typiske Hedehøge: sorte spidser på alle håndsvingfjer og jævne tværbånd på håndfladen. Det ser ud til, at decideret sort bagkant på håndens underdel, samt meget sort på spidserne af yderste håndsvingfjer er en hovedkarakter for Hedehøg; dog finden en minoritet med grå bagkant på inderhånden som hos Hedehøg.
Derimod varierer hovedtegningerne noget mere, og en fugl som denne - med mørke halssider, der fremhæver lysere halskrave, har tidligere forvirret i forhold til Steppehøg. Dog er den lyse halskrave ikke tydeligt lysere end undersiden (et rigtigt godt steppehøgekendetegn på friske efterårsfugle), men effekten forsvinder grundet Hedehøge-ungfuglenes ret hurtige blegning fra sidst på efteråret.
En sjælden gang giver selv det der ikke er i fukus et fingerpeg om, at vi trods alt ikke befinder os i Danmark.
Du må have været helt oppe på tæer for at få dette skud i hus :-)
Fedt billede Klaus.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: 3k efterår/4K forår type. Ligner den hvide åbenbaring, som den helt adulte han er, men bemærk den mere uensartede overside, bruntonet isseplet og tendens til halskrave.
Beskrivelse: 2K efterår-3K forår han. I forhold til ældre fugle er oversiden mørkere, hvorved den hvide overgump kommer til at stå tydeligere frem. Hovedtegningerne er mørkere med træk fra juvenils.
Beskrivelse: 3k+ hunner har lyse øjne og er ret gråtonede. PÅ oversiden ser man lyse baser af armsvingfjerene i kontrast til mørk vingebagkant; 2k hun efterår har mørke armsvingfjer, mørkere bruntonede øjne og en lidt mere varm grundfarve i dragten på undersiden
Beskrivelse: Denne Hedehøg lignede en adult hun på undersiden, der var ret lys med meget lyse baser af armvingfjerene. Det mørke øje og de på oversiden mørke armsvingfjer (og håndsvingfjer) samt halens fældning siger dog 2K efterår.
Beskrivelse: Usædvanlig lys 1K Hedehøg. Unge Hedehøge synes at kunne blegne ganske hurtigt, hvilket kan forklare, at de i løbet af vinteren anlægger en dragt med træk fra adulte langt tidligere end Steppehøg. Flere usædvanligt lyse fugle sås i december under besøget ved Velavadar, der rummer den største kendte overnatningsplads for kærhøge. I år lå antallet på henved 800-1000 pr. aften, men sidste sæson taltes op til 3000, overvejende Hedehøge, men med en fin andel Steppehøge og en del Rørhøge.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.