Fint billede!
Det er Knud Nørgaard (evt. Nørregaard) ved siden af Olvar og John Pedersen fra Skagen med smøg. Er det John Frikke med Novoflex og Klaus Malling med hvid hue i baggrunden?
Herligt!
Kan afskrive at det skulle være KMO i baggrunden, da fuglen allerede 1.2 1984 blev klaret, og jeg ikke har ejet en frakke med en sådan farve. Men jeg synes at genkende Jesper Johannes Madsen til højre i billedet.
Rosennågen blev jo landets første masse-twitch. Det er velkendt, at Christian Hjorth opdgede fuglen, og dét var jo nye takter at en DOF-formand fandt og meldte en sjældenhed. Forgængeren Lorenz Ferdinand havde det nok lidt svært med den nyere feltornitologi.
Fantastisk billede....
Det der også er interessant i dette billede, er at det er før mobiltelefonens éntre i ornitologien. Hvordan fungerede jungletrommerne så?
Viden blev engang delt ad 2 mulige kanaler - brev eller fastnet telefon. Jeg fik det af vide via et telefonopkald fra nu afdøde Flemming Christensen (Flems´). Vi kørte fra Århus Niels Aagaard, Peter Brostrøm, Carsten Janus Andersen, Flems og undertegnede uden at vide, om den stadigvæk var "pp"
Man bliver helt våd i øjnene, over tankerne der bare flyver tilbage.....
Fedt billede med Olvar i fund firspring som i gamle dage. Dog var det ikke altid han nåede ud af bilen som her, inden han skulle videre! Jeg kan huske, at fundet blev meldt ud i i lokalradioen (midt-vest) og det var muligvis en af grundene til at så mange fik det at vide.
Mht manden med Novoen, så kan jeg med stor sikkerhed afkræfte at det er John Frikke. Han er slet ikke så høj, men til gengæld noget bredere!
Ja det var tider. Jeg var også tilstede den 4. februar dengang, og det er fedt at se et billede som bringer glade minder frem.
Jeg husker at jeg udover "Rose" også fik Dværgmåge, Topskarv og Islom som førstegangsarter. En helt vild dag :)
Jammen, det er rigtigt set af David, at den lange med Novoflexen godt kunne være mig - også på trods af Hr. Rosts bemærkning (som vi lige skal have en lille snak om, når vi ses!!). Sagen er bare, at min notesbog lige har afsløret, at jeg så og fotograferede fuglen (har iøvrigt et foto af den dejlige fugl hængende på væggen overfor)fredag den 3. februar sammen med bl.a. Orla B. Jensen og Svend Aage Clausen. Twitching var for os dengang ikke almindeligt, men netop denne art kunne jage selv de mest stedfaste "standfugle" af huse!!
Fed art, som jeg vist i øvrigt var lidt irriteret over at "skulle dele" med så mange.... Havde den som én af de få danskere i forvejen fra Svalbard/Grønlandshavet...
Billedet udstråler... dynamik.. powerbirding. Og dog,.. interessen for den rejeostfarvede måge er sparsom - derfor så få birdere. Der står et par københavnere og roder i en bils bagagerum; antageligt efter flere Røde Carlsberg. Yderst til venstre en lille flok der længselsfuldt kigger om ikke snart pølsebiksen åbner så de kan få kaffe og ostemad. I midten ses en lommebillardspillende herre, og Olvar skrider forbi fløjtende "vinden blæser frisk over Limfjordens vande." Københavnske Jesper Johannes (i hans dengang altid medbragte sorte læderjakke) kigger ængsteligt efter om fotografen er løbet væk - omgivet af jydere som de jo var... Mest bemærkelsesværdigt er at der blot er en eneste linseklædt birder - fotografering af fugle var dengang kun en biting.
Jammen, så er ham med Novo'en nok mig selv. Var der nemlig den 4. sammem med John, David Wileman, Erik Christoffersen og Bjarne Bertel og havde min gamle Novoflex med. Først et par timer om formiddagen uden at se mågen (panik, men der var en fin islom), og siden om eftermiddagen, efter at have set kirkeugle og urfugl (6 hanner - det var også dengang)) ved Vind.
Ha ha, ja selvfølgelig, David. Det var også det første jeg tænkte da jeg så billedet, det er da David! Og undrede mig over at du udnævnte dig selv til en anden. Jeg kan genkende den blå anorak de grønne bukser, og "kameluldshuen", det var dit glimrende feltoutfit i mange år!
Det er jo et suverænt billede !
Hermed en opfordring til at gennemgå støvede reoler og sammenfaldne flyttekasser, så os unge historieløse kan få flere historier fra dengang det virkelig rykkede, når man var i felten.
Dette foto er vel iøvrigt halv-pornografisk; det vi ser her er mødommen, der bliver taget på den danske twitching !
God vind i 2009 !
Det Hvide Næsehorn
Også en kraftig opfordring herfra. Hvad med billeder fra Bluhmes busture i 60'erne og 70'erne, hvor mange af nutidens rollator-twistere vel blev flasket op?
mvh Ole Aaquist (-52'er)
Jeg har selv mange hard-copy billeder fra 70´erne - har Naturbutikken en scanner?
Vi skal have alle glemslerne frem af mørket og ud i lyset. DET ER HISTORIESKRIVNING DET HER ;-)
Enig med Søren.
Både DOF-historie og personlig historie er interessant for mig.
Jeg er blevet bekendt med, at DOF i forbindelse med 100-årsjulbilæum har indsamlet billeder fra "de gode gamle dage". er der nogen, der ved, hvad der bliver af dem?
Min egen "karriere" som ornitolog er vist klassisk: Et par teenageår, hvor interessen blev grundlagt, stilstand under privat yngelpleje, og så genoptagelse i en moden alder. Af den grund står teenageårenes fugleture i et særligt lys. Bluhme som bus-turleder i Skåne, Hornsherred, Skælskør m.m. - Michael Bastian som ung frontløber også på Bluhmes ture.
Plus selvfølgelig de fugle, vi så. Men for mig er nostalgien omkring personerne mindst lige så vigtigt.
Jeg er spændt på, om det kan udvikle sig - det håber jeg. Desværre har jeg ikke selv billeder fra dengang.
mvh Ole Aaquist Johansen
Faldt lige over denne spændende beretning - nok især spændende for os der var der og så mågen. Også for mig var det første twich. Jeg fik en opringning fra vores nuværende formand Egon Østergaard. Så var det af sted fra Hjørring med improviserede transportmidler. Egon samlede mig op, og næste dag var det af sted til Thorsminde. For mig blev det 5 nye lifere: Rosenmåge, Islom, Topskarv, Urfugl og Kirkeugle. Tak for det, Egon!
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.