Hej Simon.
De små fine pletter på brystet, og den svage kontrast mellem sving- og dækfjer får mig til at tænke Berberfalk. Proportionerne ligner, i mine øjne, også mere en Vandrefalketype (kompakt og dværgfalke-agtig) end en slank og langstrakt Lanner.
Men det kan jo sagtens være mig, der tager helt fejl.
Mvh.
Søren
Hej Simon
Som altid med dine billeder, et herligt og flot billede. Men jeg må give Søren ret. Der er efter min bedste ovebevisning ingen tvivl om, at det er en Berberfalk der er på billedet. Ud over de af Søren nævnte karakterer synes jeg også man kan ane den lyse forpande.
Mvh
Anders
Hej
Bortset fra at fuglen virker noget plump og spidsvinget, synes jeg egentlig, at det på mange punkter ligner en adult Lanner (erlangeri).
Undersiden er meget lys, men jeg synes, at den har en svag undervingekontrast. Striberne i halen er meget regelmæssige uden mørkt endebånd. Desuden synes jeg, at en Berberfalk burde være mere varmt tonet og mere fint tværbåndet på undersiden. Endelig er skægstriben utydelig, men virker lang og smal.
Måske tager jeg (og fotografen) fejl, men god påske alligevel :)
vh Poul
Hastværk er lastværk. Jeg må erkende, at jeg var lige hurtig nok i min bedømmelse af fuglen. På trods af, at jizzet på den afbillede fugl ikke leder mine tanker hen på Lannerfalk, må jeg erkende efter at have konsulteret flere billedkilder, at det, som Poul Ulrik anfører, meget vel kan passe på en adult Lannerfalk af racen erlangeri.
Var selv for nylig i Ægypten og havde ved et par lejligheder overflyvende Lannerfalke. På specielt en af disse disse fugle syntes undervingekontrasten en del tydligere end her. Dette kan dog sagtens skyldes, at fuglen har været yngre. Slutteligt har det været min oplevelse med Lannerfalke i både Marokko og Ægypten, at jeg ikke har haft Vandrefalkjizz i tankerne når jeg så dem, som jeg egentligt har når jeg ser denne fugl.
Fortsat god påske
Anders
Der er sandsynligvis tale om en adult han, hvilket kan forklare de vandrefalkeagtige proportioner. Indenfor storfalkene er hannerne de mindste med den korteste hale, og hannerne generelt de lyseste og mindst tegnede. Således mangler denne fugl næsten undervingens kontrast, da de store dækfjer er ganske svagt tegnede. Dette har jeg også bemærket på adulte hanner af erlangeri i Marokko.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.