Udviklingen af Netfugl


Det nye Netfugl udvikles over flere trin, så en del færdiggøres ad gangen - den første etape var krydslister, som nu er opfulgt af anden etape, hvor forside, design, og ikke mindst nyheder & artikler er lanceret. Der vil dermed være tidligere adgang til de enkelte dele og bedre mulighed for at få testet dem undervejs. Sådan skaber vi den bedste brugeroplevelse, og sikrer at funktionaliteten afspejler behovet hos brugerne.

Alle dele som du kender fra det gamle Netfugl, vil få nyt liv på det nye Netfugl.

Første etape - Krydslister

De nye krydslister byder bl.a. på integretion med DOFbasen, sådan at du let kan afkrydse de observationer du har i DOFbasen.
Følgende krydslister er supporteret af DOFbasen:

  • Danske Arter
  • Danske Årsarter
  • Månedsarter
  • Lokalafdelinger
  • Kommuner

Der er selvfølgelig også mulighed for at overføre sine kryds fra det gamle Netfugl, så det er let og hurtigt at komme i gang med det nye.
For at kunne logge ind og gå i gang med afkrydsningen, skal du først oprette en profil på denne side.
Opret en ny profil, og gå ind i "Mine krydslister", for at se mulighederne for afkrydsning og overførsel af kryds fra din gamle profil.

Anden etape - Forside, Design, og Artikler & Nyheder

Som del af anden etape, er der tilknyttet en redaktionsgruppe og en fast ekstern skribent i form af Henrik Haaning. Sammen vil redaktionsgruppen og Henrik Haaning sikre, at der jænvligt udkommer nyheder og artikler på det nye Netfugl, ligesom der gjorde på Pandion og det gamle Netfugl indtil for nyligt.

Derudover bydes der også på et stort arkiv af artikler fra det gamle Netfugl og overførte artikler fra Pandion, mm.

Andre væsentlige ændringer, er den nye forside og det visuelle indtryk. Designet på hjemmesiden har fået en gevaldig overhaling, så man nu møder en hjemmeside i et moderne og tidssvarende design. Via forsiden vil du let kunne holde dig opdateret, på hvad der sker på Netfugl, og tilmed hvad der sker rundt på andre danske og internationale hjemmesider, hvorfra nyheder hentes og vises via RSS.
Vi opdaterer løbende denne side, så du kan følge med i udviklingsprocessen.
Har du ris, ros eller bare gode idéer du vil dele med udviklerholdet, kan du kontakte os via netfugl@netfugl.dk :-)
God fornøjelse!

Annoncer